ЛУКАШЕНКО ПОТПИСУЈЕ УЈЕДИЊЕЊЕ РУСИЈЕ И БЕЛОРУСИЈЕ!?

LUKAŠENKO POTPISUJE UJEDINJENJE RUSIJE I BELORUSIJE!?

3 septembra 2019

Projekat integracije Belorusije i Rusije predat je beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku na odobrenje, a u slučaju da on to učini moći će da se pristupi potpisivanju.

Prema ranijim najavama, do 2020. godine biće formirano zajedničko zakonodavstvo, a do 2021. godine jedinstveni pravilnik kada je reč o naftnoj, proizvodnoj, poljoprivrednoj i transportnoj industriji.Beloruska strana je takođe najavila i da će odmah nakon potpisivanja sporazuma objaviti dokument u celosti kako javnost ne bi imala bilo kakve nedoumice da Rusija na neki način polaže pravo na njen suverenitet.

Pored toga, zvanični Minsk navodi i da ovaj projekat nije političkog karaktera, već da je jedini cilj da se stvori princip „dve zemlje — jedno tržište“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran Pavičić says:

  Taj bi sporazum možda dodatno učvrstio savez dvije države po pitanju ekonomije i odbrane, ali to ne bi bila prava integracija dvije zemlje. Prava integracija bi bila kada bi Bjelorusija postala federalni subjekat Ruske Federacije. To bi ujedno bila smjernica nekim drugim državama za ulazak u sastav Ruske Federacije (Abhazija, Jermenija, Moldavija, Kirgistan, Mongolija, pa čak i Kazahstan i Ukrajina).

  • Deki says:

   Pomenute republike koje si nabrojao,ranije su bile sastavni deo SSSR.

 2. Deki says:

  Belorusija, Kirgistan,Kazahtan i Ukrajina,ranije su bile sastavni deo SSSR.

 3. Cp6a says:

  Svaka čast braćo! Nek' vam je srećno i berićetno.

  • Ko To Tamo Peva says:

   ziveli braco rusi srecno vam bilo i nikad vas vise staljin vas, podelijo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *