ЛУКАШЕНКО ПОТРЕСАО СВЕТ, а учинио је исто оно што чине и АМЕРИКАНЦИ

LUKAŠENKO POTRESAO SVET, a učinio je isto ono što čine i AMERIKANCI

25 maja 2021

Autor: Sergej MARKOV

LUKAŠENKO je naprosto potresao svet.

Po njegovom naređenju, beloruske vlasti su prizemljile avion koji je leteo iznad teritorije Belorusije od Atine do Viljnusa. Da bi uhapsile Romana Protaseviča, formalnog osnivača i bivšeg glavnog urednika Telegram- kanala Nexta, koji je leteo tim avionom.Protasevič je zapravo jedan od glavnih organizatora pokušaja svrgavanja Lukašenka u jesen 2020. iza koje stoje specijalne službe Poljske i delimično Litvanije.

Formalno, avion je sleteo zbog sukoba između jednog od putnika i posade.

Ispostavilo se da je Lukašenko učinio ono što su Služba bezbednosti Ukrajine i CIA pokušale da učine u leto 2020. godine, kada su planirale da avion iz Minska prinude da sleti u Kijevu kako bi uhapsile ruske „vagnerovce“ koji su se borili na strani antifašističkog otpora u Donbasu.

Svi su navikli na to da Amerikanci rade šta hoće. A sada, ako se potvrdi da je reč o specijalnoj operaciji beloruskih specijalnih službi, to će značiti samo da se Lukašenko ponaša kao Amerikanci.

A to je šok za sve.

Ko se to ponaša kao onaj koji ima pravu vlast? – pita ceo svet o Lukašenku u stilu Dostojevskog.

Sjedinjene Države sada moraju svima pokazati da je to dozvoljeno samo njima, gospodarima sveta. U suprotnom, potrešće im se sami temelji.

To će verovatno biti i test iz Rusije za Bajdena. S obzirom na samit Bajden-Putin.

Jer, sada ga, možda, neće ni biti.

(Fakti)

KOMENTARI13 komentara

 1. M says:

  Pa,Bjeloruska propaganda-odgovor loše rade,trebale bi svijet podsjećati da to nije presedan,nego Copy-Paste!A što se tiče sastanka Putin-Bijedan,nije ni šteta ako propadne jer se Bijedan još nije izvinuo za uvredu Putinu i Rusiji pa ni ne zaslužuje susret!

 2. miliorad5 says:

  Oni žarko žele da ubiju putina,a nema ni potrebe da se sastaje sa DVOJNIKOM,upravo, i poslednji cilj koji je postavljen dvojniku je da namami putina i da ih oboje dignu u vazduh.Treba sačekati u vezi cele te situacije sa dvojnikom mrtvog bajdena ali mislim da oni sakrivaju bajdenovu demisiju upravo iz samo jednog razloga,dvojnik je mamac za putina.Sastanak "bajdena" i putina rusi bi trebali da odlože do sledeće god:)jer što duže je dvojnik na čeklu USA to je gore za onu kamarilu koja je tu prevaru izvela:)pošto je očigledno da se sa dvojnikom u izlogu ne usudjuju na neke radikalne poteze na spoljnom planu i da im to služi samo da bi kompletno preuzeli vlast iunutar USA.Jasno je da NE SMEJU dvojnika da pošalju na bilo kakvu OZBILJNU spoljno-političku misiju i on tamo radi ono što je i ranije radio umesto bajdena,ide po školama i kopa kamen-temeljce za publiku:)

 3. Žarko says:

  Jipi ka Je SAD-e!

 4. persida says:

  Bravo Luki, samo nastavi tako. Da nauce lekciju, smrdonogi sorosevci.

 5. Milan says:

  Uhapšeni Roman Protasevič nije bio izolovana jaka individua, nego obučavan je, informisan i vodjen je sa strane od obaveštajnih službi Velike Britanije, Poljske, Litvanije i drugih zemalja. Šta će sve u Belorusiji saznati od Romana Protaseviča o radu stranih obaveštajnih službi? Velika Britanija je u histeriji ovih dana, to nije slučajno. Amerikanci su u prvim reakcijama bili blaži, a zašto li sad i oni histerišu?

  • Sančo Pansa says:

   Protaševiću će ovo hapšenje doneti slavu u revolucionarnom živoru...Gde ima velike biografije bez zatvora, samo još da se sledećih 15 godina drži dostojanstveno kao u avionu i nakon hapšenja, jer će sledeća faza, zvana; pravljenje dece, trajati malo duže, ali za odvažnog čoveka to nije ništa posebno kad su po sredi "viši ciljevi" pa makar i ne bili njegovi...:)))

 6. Gagi says:

  Znaju to Rusi mnogo bolje, padne avion iz nepoznatih razloga. Ima tu i kolateralne stete, izginu nevini ljudi koji nisu vodili racuna sa kim putuju. Svako treba da gleda ko mu je u blizini i da bezi od kuge, u suprotnom ce i sam biti zarazen i ceka ga stradanje. Nista ovaj spijun nece otkriti sto vec nije poznato. Ovako, zapad ima materijala da raspreda i ucenjuje do besvesti. Sta bi radili politicari da nisu ovakve situacije, kolegijalnost je na nivou, jedni drugima prave posao i sludjuju narod koji hipnotisan zeva i gleda njihova saopstenja i politicku igranku. Svi mi smo testo u njihovim rukama, mese nas kako im padne na pamet, peku nas koliko je potrebno a nekada moraju da nas kremiraju jer smo dosli sebi. UVEK kada narod "progleda" i dodje sebi, mora da bude odmazda nad tim narodom jer su samo pouzdani i poslusni vladari po volji "centrale" koja vedri i oblaci.

 7. padre says:

  Koji to svet? Niti se neko javio iz Azije, Afrike, niti Južne Amerike, koliko je onda sveta ostalo?

 8. Milan says:

  Naprotiv. Stvar je u tome da će gospodin Roman početi da se ispoveda da daje priznanja, i na taj način će isplivati - ko, koliko, gde, kada je prebacio novac i postavio zadatke. To će ubrzo biti problem Zapada - oni misle da uz neki preventivni udarac svoje histerije ugasiće tog analitičara kojeg će KGB uskoro angažovati da objavi rezultate istrage. Ovo je učešće Litvanije u puču, ovo je Poljska, ovo je anglosaksonska obaveštajna zajednica i verovatno će se pojaviti i nemački BND. ... Što sad više budu histerični u Evropi, to će biti zanimljivije slušati informacije dobijene tokom istrage.

 9. Beli Orao says:

  Imam osjećaj da je to namjerno urađeno da bi se minirali temelji američke bezobraštine !

 10. Beli Orao says:

  Sad više ni ami avioni neće biti zaobiđeni kad se treba prisiliti da prizemlji , najzad je kockica pala !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *