ЛУКАШЕНКО ПРВИ У СВЕТУ ОБЈАСНИО ШТА СЕ ДЕШАВА СА ЗЕЛЕНСКИМ И ЗАПАДОМ

LUKAŠENKO PRVI U SVETU OBJASNIO ŠTA SE DEŠAVA SA ZELENSKIM I ZAPADOM

7 oktobra 2023

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je pogrešio kad je pristao na eskalaciju ukrajinskog sukoba, jer je izložio celu državu, a zauzvrat nije dobio ono što su mu obećali SAD i Evropa i shvatio je da je prevaren, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko tokom posete vojnom objektu u Brestskoj oblasti.

Beloruski predsednik je kazao da se govorilo o tome da se Zelenski ponaša kao prosjak, nedostojno, neprilično, ali da se po njegovom mišljenju zapravo ponaša apsolutno korektno.Lukašenko je objasnio da se kada je počinjao sukob, koji je pripreman pre 2014. godine, a naročito posle, Ukrajina spremala za aktivnu odbranu. Onda su, ističe beloruski lider, došli Amerikanci i obećali Zelenskom sve što je potrebno: novac, oružje i ostalo kako bi se on borio do poslednjeg Ukrajinca.

„On (Zelenski) se bori do poslednjeg Ukrajinca, a oni (SAD i Evropa) ono što su obećali ili ne ispunjavaju na vreme, ili ne daju ono što je obećano, ili daju starudiju (zastarelo naoružanje)“, ocenio je beloruski lider, a preneo telegram kanal blizak pres službi beloruskog predsednika „Pul pervogo“.

Prema njegovim rečima, Zelenski je pogrešio tada kad je pristao na konflikt i obećanja Zapada, ali sada se ponaša ispravno, tražeći da Vašington i Brisel ispune ono što su obećali.

Lukašenko je ocenio da ukrajinski predsednik obilazi zapadne zemlje zahtevajući ispunjenje i objašnjenje zbog čega ne ispunjavaju ono što su obećale, a imali su dogovor.

„To je suština svega kako bi se razumelo zašto se Zelenski ovako ponaša. Njegovo ponašanje je ispravno. Shvatio je da su ga napustili i Evropa i Amerika“, zaključio je beloruski lider.

Prethodno, Lukašenko je apelovao da se, dok nije kasno, zaustavi sukob u Ukrajini.

Krajem prošle sedmice Kongres SAD je usaglasio privremeni budžet, u koji nije uključena finansijska podrška Ukrajini. Prošle subote istekao je rok važenja Zakona o lizingu za Oružane snage Ukrajine, prenosi Sputnjik.

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    Toliko je ispravno kao,kad dva lopova pokradu banku, pa onda jedan optuži drugog,da je pokupio sav novac!

  2. Protokoli hrvackih ludaka says:

    Ma biće sve dobro, jaki su ukrajinosi ko crna zemlja su jaki 😁

  3. Jedan tamo, ne znaš 🖕 ga ti ... says:

    Vas dvojica baš patite od verbalne dijareje! Idete od članka do članka i baljezgate, kao kokoške po dvorištu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *