ЛУКАШЕНКО САДА ИГРА ПУТИНОВУ ИГРУ

LUKAŠENKO SADA IGRA PUTINOVU IGRU

25 septembra 2020

Bivši šef izraelske specijalne službe „Nativ“ Jakov Kedmi ukazao je na početak ozbiljnih političkih promena u Belorusiji.

Nakon što su, uprkos svim pokušajima beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da koketira sa Zapadom, „zapadni partneri“ podržali opoziciju u pripremi „revolucije u boji“ na teritoriji njegove zemlje, Minsk je shvatio potrebu da napusti viševektorsku politiku u korist Rusije, analizira Kedmi.Istovremeno, ekspert je primetio da trenutni razvoj događaja dovodi do činjenice da je lider Belorusije trenutno spreman da korenito promeni politički kurs svoje zemlje.

Prema njegovim rečima, ako je ranije Lukašenko prilično oštro komentarisao mogućnost priznavanja Krima kao ruske teritorije, onda će Minsk nakon takve „izdaje“ Zapada biti spreman za značajne promene u svojim stavovima o poboljšanju odnosa sa Moskvom.

„Zašto Belorusija nije priznala Krim? Zato što je to bilo u nacionalnim interesima Belorusije? Ne.

Jer je odgovorilo na ono što beloruski narod želi? Ne.

Ovo je bilo u skladu sa manevrima, flertom koji je Lukašenko vodio sa Zapadom, to je sve.

Flert je završen “, prokomentarisao je situaciju Kedmi, ukazujući na to kako će Lukašenkova pogrešna procena u pogledu prijateljstva Zapada primorati da prizna Krim.

Istovremeno, ekspert je primetio da za Moskvu pitanje priznavanja Krima kao dela Ruske Federacije nije prioritet, budući da rukovodstvo zemlje po ovom pitanju ima principijelan stav na koji niko i ništa ne može da utiče.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Ivana says:

  Znači povlačenje korak po korak.

 2. Dragi says:

  Ili je tako kako govori uvaženi G-din Kedmi ili je predsednik Lukašenko namerno igrao ovu igru kako bi imao opravdanje zbog čega uvlači ili uvodi Belorusiju u savez sa Rusijom, tj. kako bi Belorusiju spasao od okupacije sa Zapada, jer bolje je biti deo velike države nego biti okupiran. A najbolji primer za to je Ukrajina. Ne treba zaboraviti da je Lukašenko veoma iskusan igrač.

 3. Kosovac says:

  Izraelski ekspert specijalne Izraelske službe je vidimo izneo svoje Sorošoidno mišljenje. Kaže stručno da je Lukašenko prilično oštro komentarisao mogućnost priznavanja Krima kao Ruske teritorije, ali je zato Minsk nakon ove „izdaje“ Zapada biti spreman za značajne promene u svojim stavovima o poboljšanju odnosa sa Moskvom. Izgleda da će se Lukašenko i Minsk najzad složiti u svojim pogledima. A to je po mišljenju Izraelskog specijalca veoma važno, da se Minsk složi sa svojim predsednikom Lukašenkom.

 4. milorad3 says:

  lukašenko je uvek bio uz putina i obrnuto.Zato sad šizenje u briselu jer su ih navukli da se eksponiraju , i time omogućili ČISTKU u BRISELU pre svega :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *