ЛУКАШЕНКО САОПШТИО: Америка жели рат!

ЛУКАШЕНКО САОПШТИО: Америка жели рат!

26 новембра 2021

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да Сједињене Америчке Државе, користећи Пољску, балтичке земље, Украјину, као и мигрантску кризу на граници Белорусије, желе да изазову рат.– Они покушавају да искористе те јадне избеглице, тај процес. Они већ отворено говоре: ‘Укључити НАТО’. А шта значи НАТО? Покретање рата. Они нас провоцирају. То Европи не треба, Европа то не жели, Европа не жели рат. Коме треба тај рат? Американцима – рекао је Лукашенко на седници уставне комисије и радне групе о доради нацрта устава.

Како је оценио, „Американци воле да неко други ратује за њих“.

– Они ће посматрати са стране и испоручиваће оружје како бисмо се ми међусобно убијали и како би економија пала. Поново ће доћи овде са доларом, који сада штампају, да нам помогну и Америка ће поново доминирати. То је углавном разлог зашто се све то ради. Желе то да ураде користећи Пољаке, балтичке земље и Украјинце – констатовао је Лукашенко.

Он сматра да је „Америци потребно да се приближи Москви“.

Али ту је опет остао ‘балкон’ (Белорусија), смета им, треба га одсећи. И радиће на томе – закључио је белоруски председник.

Истовремено је додао да ће се као повод искористити мигрантска криза на граници Белорусије и ЕУ коју су, према речима Лукашенка, искористили и Пољаци „да реализују своје стратешке циљеве“.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI4 коментара

 1. За Србију says:

  To im je izlaz iz krize. Istorija se ponavlja.

 2. Gagi says:

  Opet pricam istu pricu, Amerika je europska kolonija i ne odlucuje sama. Taj trojanski konj vodi ratove po svetu za svoje europske gazde koji su pravi vlasnici te drzave. Sva njihova "elita" je europskog porekla i vuku korene iz Britanije ili Nemacke. Po zavrsetku II rata, ta drzava je po nalogu i organizaciji iz europe morala da primi sve ratne zlocince i zlotvore a navodno su se borili protiv njih. Uvek su istorijske katastrofe dolazile iz jednog europskog centra iz koga se rezira celokupan zivot na planeti.Danas je problem sto postoje drzave koje odbijaju poslusnost tom razbojnickom kolonizatorskom centru, ovi bi da ih disciplinuju i da dalje uzimaju ekonomski reket zbog svoje propale ekonomije. Moraju gazde iz europe da zadrze njihov visoki kolonizatorski standard i dominaciju, po cenu da svi ostali narodi pocrkaju od hladnoce i gladi. Koja to mala "drzava" u europi ima takav suverenitet da nikakvi zakoni, dogovori i odluke ostalog sveta njih ne obavezuju niti ih interesuju.

  • Velika Metla says:

   Гаги, зато ја и кажем ПОТОПИТИ ПИРГАВО ОСТРВО ЗЛА, СА СВЕ СТАНОВНИШТВОМ. А ако швабе не извуку поуку из тога и њих свести на ново приземља. Јер су швабе најмирније када им је солитер на нивоу приземља.

  • Velika Metla says:

   Гаги, зато ја и кажем ПОТОПИТИ ПИРГАВО ОСТРВО ЗЛА, СА СВЕ СТАНОВНИШТВОМ. А ако швабе не извуку поуку из тога и њих свести на ниво приземља. Јер су швабе најмирније када им је солитер на нивоу приземља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u