ЛУКАШЕНКО САОПШТИО: Америка жели рат!

LUKAŠENKO SAOPŠTIO: Amerika želi rat!

26 novembra 2021

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da Sjedinjene Američke Države, koristeći Poljsku, baltičke zemlje, Ukrajinu, kao i migrantsku krizu na granici Belorusije, žele da izazovu rat.– Oni pokušavaju da iskoriste te jadne izbeglice, taj proces. Oni već otvoreno govore: ‘Uključiti NATO’. A šta znači NATO? Pokretanje rata. Oni nas provociraju. To Evropi ne treba, Evropa to ne želi, Evropa ne želi rat. Kome treba taj rat? Amerikancima – rekao je Lukašenko na sednici ustavne komisije i radne grupe o doradi nacrta ustava.

Kako je ocenio, „Amerikanci vole da neko drugi ratuje za njih“.

– Oni će posmatrati sa strane i isporučivaće oružje kako bismo se mi međusobno ubijali i kako bi ekonomija pala. Ponovo će doći ovde sa dolarom, koji sada štampaju, da nam pomognu i Amerika će ponovo dominirati. To je uglavnom razlog zašto se sve to radi. Žele to da urade koristeći Poljake, baltičke zemlje i Ukrajince – konstatovao je Lukašenko.

On smatra da je „Americi potrebno da se približi Moskvi“.

Ali tu je opet ostao ‘balkon’ (Belorusija), smeta im, treba ga odseći. I radiće na tome – zaključio je beloruski predsednik.

Istovremeno je dodao da će se kao povod iskoristiti migrantska kriza na granici Belorusije i EU koju su, prema rečima Lukašenka, iskoristili i Poljaci „da realizuju svoje strateške ciljeve“.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  To im je izlaz iz krize. Istorija se ponavlja.

 2. Gagi says:

  Opet pricam istu pricu, Amerika je europska kolonija i ne odlucuje sama. Taj trojanski konj vodi ratove po svetu za svoje europske gazde koji su pravi vlasnici te drzave. Sva njihova "elita" je europskog porekla i vuku korene iz Britanije ili Nemacke. Po zavrsetku II rata, ta drzava je po nalogu i organizaciji iz europe morala da primi sve ratne zlocince i zlotvore a navodno su se borili protiv njih. Uvek su istorijske katastrofe dolazile iz jednog europskog centra iz koga se rezira celokupan zivot na planeti.Danas je problem sto postoje drzave koje odbijaju poslusnost tom razbojnickom kolonizatorskom centru, ovi bi da ih disciplinuju i da dalje uzimaju ekonomski reket zbog svoje propale ekonomije. Moraju gazde iz europe da zadrze njihov visoki kolonizatorski standard i dominaciju, po cenu da svi ostali narodi pocrkaju od hladnoce i gladi. Koja to mala "drzava" u europi ima takav suverenitet da nikakvi zakoni, dogovori i odluke ostalog sveta njih ne obavezuju niti ih interesuju.

  • Velika Metla says:

   Gagi, zato ja i kažem POTOPITI PIRGAVO OSTRVO ZLA, SA SVE STANOVNIŠTVOM. A ako švabe ne izvuku pouku iz toga i njih svesti na novo prizemlja. Jer su švabe najmirnije kada im je soliter na nivou prizemlja.

  • Velika Metla says:

   Gagi, zato ja i kažem POTOPITI PIRGAVO OSTRVO ZLA, SA SVE STANOVNIŠTVOM. A ako švabe ne izvuku pouku iz toga i njih svesti na nivo prizemlja. Jer su švabe najmirnije kada im je soliter na nivou prizemlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *