ЛУКАШЕНКО САОПШТИО: Од Русије убрзо добијамо десетине борбених авиона, десетине хеликоптера, можда и С-400

ЛУКАШЕНКО САОПШТИО: Од Русије убрзо добијамо десетине борбених авиона, десетине хеликоптера, можда и С-400

2 септембра 2021

АЛЕКСАНДАР Лукашенко је изјавио да ће Русија његовој земљи ускоро испоручити „десетине авиона, десетине хеликоптера, најважније оружје ПВО и, вероватно, ракетне системе С-400.Додао је: „Биће то у блиској будућности. Већ сам потписао наређење које то омогућава. Ако заједнички стратешки маневри Запад-2021 покажу да је Минску потребно још наоружања – и то ће бити купљено од Руске Федерације“.

У овоме нема ничег случајног нити изненађујућег.

Русија и Белорусија већ годинама заједно постављају и јачају заједничку одбрану од НАТО.

Већ имају заједничке војне полигоне на територији обе земље, блиску војну и обавештајну интеракцију на свим нивоима командовања и контроле и утврђене заједничке задатке у сфери безбедности.

За наредна четири месеца планирале су неколико заједничких војних вежби. Најамбициознији су поменути стратешки маневри Запад-2021 са 200.000 учесника.

Према речима команданта Западног војног округа, руског генерал-пуковника Александра Журављева, руска и белоруска војска су се већ договориле о распоређивању трупа за те маневре.

„Запад-2021“ ће се одржати углавном на територији Белорусије од 10. до 16. септембра.

Најављена је масовна употреба борбене авијације, тенковских јединица… са увежбавањем „скривеног распоређивања трупа у отежаној војно-политичкој ситуацији“.

KOMENTARI2 коментара

  1. Miroslav says:

    Праве кризе да би продавали оружје. Исто као и са овом бесмисленом вакцинацјом, створе панику па продају вакцине. А људи не копчају да је све то бизнис.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u