ЛУКАШЕНКО САОПШТИО: Од Русије убрзо добијамо десетине борбених авиона, десетине хеликоптера, можда и С-400

LUKAŠENKO SAOPŠTIO: Od Rusije ubrzo dobijamo desetine borbenih aviona, desetine helikoptera, možda i S-400

2 septembra 2021

ALEKSANDAR Lukašenko je izjavio da će Rusija njegovoj zemlji uskoro isporučiti „desetine aviona, desetine helikoptera, najvažnije oružje PVO i, verovatno, raketne sisteme S-400.Dodao je: „Biće to u bliskoj budućnosti. Već sam potpisao naređenje koje to omogućava. Ako zajednički strateški manevri Zapad-2021 pokažu da je Minsku potrebno još naoružanja – i to će biti kupljeno od Ruske Federacije“.

U ovome nema ničeg slučajnog niti iznenađujućeg.

Rusija i Belorusija već godinama zajedno postavljaju i jačaju zajedničku odbranu od NATO.

Već imaju zajedničke vojne poligone na teritoriji obe zemlje, blisku vojnu i obaveštajnu interakciju na svim nivoima komandovanja i kontrole i utvrđene zajedničke zadatke u sferi bezbednosti.

Za naredna četiri meseca planirale su nekoliko zajedničkih vojnih vežbi. Najambiciozniji su pomenuti strateški manevri Zapad-2021 sa 200.000 učesnika.

Prema rečima komandanta Zapadnog vojnog okruga, ruskog general-pukovnika Aleksandra Žuravljeva, ruska i beloruska vojska su se već dogovorile o raspoređivanju trupa za te manevre.

„Zapad-2021“ će se održati uglavnom na teritoriji Belorusije od 10. do 16. septembra.

Najavljena je masovna upotreba borbene avijacije, tenkovskih jedinica… sa uvežbavanjem „skrivenog raspoređivanja trupa u otežanoj vojno-političkoj situaciji“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Cetnik says:

    Koji trik-naslov.

  2. Miroslav says:

    Prave krize da bi prodavali oružje. Isto kao i sa ovom besmislenom vakcinacjom, stvore paniku pa prodaju vakcine. A ljudi ne kopčaju da je sve to biznis.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *