ЛУКАШЕНКО СЕ ОБРАТИО ГРАЂАНИМА БЕЛОРУСИЈЕ

ЛУКАШЕНКО СЕ ОБРАТИО ГРАЂАНИМА БЕЛОРУСИЈЕ

13 априла 2020

Председник Белорусије Александар Лукашенко позвао је грађане те земље који се налазе у болницама да се у контексту „коронавирусне психозе“ не предају и да се боре за своје животе, било да су заражени вирусом корона, или да болују од нечег другог.

„Желим да захвалим лекарима који су даноноћно у болницама лече наше људе у овом тешком периоду и да се обратим људима који су хоспитализовани, а немају само плућне болести. Обраћам се свима, јер у последње време добијам информације да је управо та психоза, посебно коронавирусна, заслужна за то што су се људи предали и престали да се боре за своје животе у болницама“, рекао је Лукашенко.Он је скренуо пажњу и на људе који болују од различитих болести.

„Мене, наравно, данас занима како се код нас развија, или већ смањује психоза изазвана вирусом корона, а још више ме интересује ситуација у вези са другим болестима. Желим још једном да истакнем да можемо веома озбиљно увредити људе који су тренутно у болници и болују од других болести: кардиоваскуларних, онколошких, астме, дијабетеса, уопштено пнеумоније, као што увек бива у овом периоду. Због тога ме занимају бројна питања. Посебно подсећам Министарство здравља да не смемо заборавити те људе“, нагласио је председник.

Подсетимо, Белорусија је једна од ретких држава у Европи у којој још увек није уведен режим самоизолације.

Према последњим подацима, у Белорусији је од КОВИД-19 оболело 2.578 особа, а 26 особа је преминуло.

Широм света од новог корона вируса до сада је оболело 1.853.393 особа, док је преминуло 114.253.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Vojna i ojdeSve says:

    Hahahahaha... Svako umire jednog dana.... Psihopatske ludila....

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u