ЛУКАШЕНКО СЕ ОБРАТИО ГРАЂАНИМА БЕЛОРУСИЈЕ

LUKAŠENKO SE OBRATIO GRAĐANIMA BELORUSIJE

13 aprila 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je građane te zemlje koji se nalaze u bolnicama da se u kontekstu „koronavirusne psihoze“ ne predaju i da se bore za svoje živote, bilo da su zaraženi virusom korona, ili da boluju od nečeg drugog.

„Želim da zahvalim lekarima koji su danonoćno u bolnicama leče naše ljude u ovom teškom periodu i da se obratim ljudima koji su hospitalizovani, a nemaju samo plućne bolesti. Obraćam se svima, jer u poslednje vreme dobijam informacije da je upravo ta psihoza, posebno koronavirusna, zaslužna za to što su se ljudi predali i prestali da se bore za svoje živote u bolnicama“, rekao je Lukašenko.On je skrenuo pažnju i na ljude koji boluju od različitih bolesti.

„Mene, naravno, danas zanima kako se kod nas razvija, ili već smanjuje psihoza izazvana virusom korona, a još više me interesuje situacija u vezi sa drugim bolestima. Želim još jednom da istaknem da možemo veoma ozbiljno uvrediti ljude koji su trenutno u bolnici i boluju od drugih bolesti: kardiovaskularnih, onkoloških, astme, dijabetesa, uopšteno pneumonije, kao što uvek biva u ovom periodu. Zbog toga me zanimaju brojna pitanja. Posebno podsećam Ministarstvo zdravlja da ne smemo zaboraviti te ljude“, naglasio je predsednik.

Podsetimo, Belorusija je jedna od retkih država u Evropi u kojoj još uvek nije uveden režim samoizolacije.

Prema poslednjim podacima, u Belorusiji je od KOVID-19 obolelo 2.578 osoba, a 26 osoba je preminulo.

Širom sveta od novog korona virusa do sada je obolelo 1.853.393 osoba, dok je preminulo 114.253.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vojna i ojdeSve says:

    Hahahahaha... Svako umire jednog dana.... Psihopatske ludila....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *