ЛУКАШЕНКО СЕ САД предомислио у вези РУСИЈЕ

LUKAŠENKO SE SAD predomislio u vezi RUSIJE

10 avgusta 2020

Lukašenko je izjavio da će, ukoliko pobedi na izborima, nastaviti da gradi normalne odnose sa Rusijom.

Predsednik Belorusije je dodatno naglasio: „Uvek ćemo sarađivati sa Rusijom, uvek ćemo biti zajedno“.Njemu je dan ranije Vladimir Putin rekao u telefonskom razgovoru da će između zemalja biti održavani bratski odnosi. To je bila reakcija na Lukašenkovu tvrdnju da je Moskva bratske onose pretvorila u – partnerske.

Beloruski lider je ponovio da neće biti dozvoljeno opozicionim snagama da destabilizuju državu.

Po Putinovom nalogu, državni organi Rusije su beloruskim dostavili sve podatke koji se tiču 33-ce državljana RF koji su pohapšeni u Minsku pod (polu)optužbom da su spremali destabilizaciju situacije u Belorusiji.

U Belorusiji se juče glasalo za pet predsedničkih kandidata – Andreja Dmitrijeva, Anu Kanopatsku, Aleksandra Lukašenka, Svetlaneu Tihanovske i Sergeja Čerečnja.

(fakti.org)

KOMENTARI2 komentara

  1. Slobodanka says:

    Predsednici Rusije i Kine već su čestitali pobedu Lukašenku. Prema preliminarnim podacima CIK-a zemlje Belorusije Lukašenko je dobio 80,23 posto glasova, dok njegova glavna rivalka Svetlana Tihanovskaja dobila je samo 9,9 posto. Dok predsednik susedne Letonije Egils Levits traži od OEBS-a i drugih medjunarodnih organizacija da provere koliko su predizborne aktivnosti i sami predsednički izbori u Belorusiji bili u skladu sa standardima slobodnih i demokratskih izbora. Šta reći na ovo? Ožalošćeni komšija.

  2. Rista says:

    Nema to veze što se sada Lukašenko "predomislio", ako se predomislio, u vezi Rusije. Sudeći po onome kako smo čitali, Lukašenko je zasnovao svoju predizbornu kampanju na rusofobiji Belorusa i uspeo, ili mu to ipak pomoglo. Kad u jednoj državi gde žive bivši Rusi, a Belorusi to jesu, sve što se bazira na rusofobiji može da uspe, onda je ta Država ista kao Ukrajina ili Litvanija i zrela je za prolećno čišćenje. To će se dogoditi Belorusiji uskoro. Lukašenko ima samo malo vremena da se udruži sa Rusijom, inače će Belorusija odlepršati u sledećih par godina, a za pet godina u njoj će već biti američka vojska, kao i u Ukrajini. Nažalost, politika Lukašenka je dovela Belorusiju na ivicu propasti. Ustvari, zadnjih godina je počeo da menja svoju politiku i tu više nema nazad. Ako je ipak istina i da se nakon izbora koje je očigledno dobijao, ipak morao skloniti u Tursku, onda je tu stvar odvajanja Belorusije od Rusije već završena. Samo nije objavljena. I to je učinio Lukašenko. Sigurno nisam ja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *