ЛУКАШЕНКО СЕ УПЛАШИО? Москва покушава да уједини Русију и Белорусију, ми смо суверени!

ЛУКАШЕНКО СЕ УПЛАШИО? Москва покушава да уједини Русију и Белорусију, ми смо суверени!

24 јануара 2020

Председник Белорусије Александар Лукашенко оптужио је данас Москву да врши притисак на његову земљу да се уједини са Русијом и поручио да то неће дозволити.

У разговору са радницима фабрике папира на истоку Белорусије, Лукашенко је рекао: – Ми имамо своју државу, ми смо суверени и независни – пренео је АП.– Својим мозгом и рукама зарађујемо шта можемо, градимо своју државу – казао је председник Белорусије и истако: – Ми не можемо бити део неке друге земље.

Русија је престала са испоруком нафте свом постсовјетском суседу након 31. децембра.

Две државе нису успеле да се договоре о цени нафте за ову годину.

Руска суспензија није утицала на доток нафте из Белорусије у Европу или на снабдевање природним гасом, али има последице по Белорусију, која се ослања на Русију са више од 80 одсто својих енергетских потреба.

(Тањуг)

KOMENTARI3 коментара

 1. Slobodanka says:

  Otkako su se razdvojile tri slovenske države i to iz grupe Istočnih Slovena koja je najvažnija i najjača slovenska grupa, e odtada su Južni Sloveni kao manje dvorište postali meta. Kako Lukašenko može da ne zna to što je osnovno, a dolazio je tokom rata nekoliko puta kod nas u posetu. Osim toga i njegova Belorusija biće meta bude li on uporno stajao po strani. Meta će biti i druge države, koje su nekad pripadale državi SSSR, a pre toga Ruskoj Imperiji. I sve to dešavaće se zbog nejedinstva tri dela istog istočnoslovenskog etnosa, a koji su nekad davno stvorili i činili Rusko carstvo, pa Rusku imperiju i zatim bivši SSSR. Brat Lukašenko glup kao ćup.

  • Zoran says:

   On ti je i svoje dete od 5 godina vodio kod Pape u Vatikan. Potrazi na internetu: lukashenko vatican visit

 2. Kulak says:

  Aleksandar Lukašenko je čovek koji više od svega voli vlast.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u