ЛУКАШЕНКО СЕ УПЛАШИО? Москва покушава да уједини Русију и Белорусију, ми смо суверени!

LUKAŠENKO SE UPLAŠIO? Moskva pokušava da ujedini Rusiju i Belorusiju, mi smo suvereni!

24 januara 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko optužio je danas Moskvu da vrši pritisak na njegovu zemlju da se ujedini sa Rusijom i poručio da to neće dozvoliti.

U razgovoru sa radnicima fabrike papira na istoku Belorusije, Lukašenko je rekao: – Mi imamo svoju državu, mi smo suvereni i nezavisni – preneo je AP.– Svojim mozgom i rukama zarađujemo šta možemo, gradimo svoju državu – kazao je predsednik Belorusije i istako: – Mi ne možemo biti deo neke druge zemlje.

Rusija je prestala sa isporukom nafte svom postsovjetskom susedu nakon 31. decembra.

Dve države nisu uspele da se dogovore o ceni nafte za ovu godinu.

Ruska suspenzija nije uticala na dotok nafte iz Belorusije u Evropu ili na snabdevanje prirodnim gasom, ali ima posledice po Belorusiju, koja se oslanja na Rusiju sa više od 80 odsto svojih energetskih potreba.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

 1. Slobodanka says:

  Otkako su se razdvojile tri slovenske države i to iz grupe Istočnih Slovena koja je najvažnija i najjača slovenska grupa, e odtada su Južni Sloveni kao manje dvorište postali meta. Kako Lukašenko može da ne zna to što je osnovno, a dolazio je tokom rata nekoliko puta kod nas u posetu. Osim toga i njegova Belorusija biće meta bude li on uporno stajao po strani. Meta će biti i druge države, koje su nekad pripadale državi SSSR, a pre toga Ruskoj Imperiji. I sve to dešavaće se zbog nejedinstva tri dela istog istočnoslovenskog etnosa, a koji su nekad davno stvorili i činili Rusko carstvo, pa Rusku imperiju i zatim bivši SSSR. Brat Lukašenko glup kao ćup.

  • Zoran says:

   On ti je i svoje dete od 5 godina vodio kod Pape u Vatikan. Potrazi na internetu: lukashenko vatican visit

 2. Kulak says:

  Aleksandar Lukašenko je čovek koji više od svega voli vlast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *