ЛУКАШЕНКО ШОКИРАО СВЕ: „Можда сам предуго на власти, али земљу нећу препустити Американцима“

LUKAŠENKO ŠOKIRAO SVE: „Možda sam predugo na vlasti, ali zemlju neću prepustiti Amerikancima“

8 septembra 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je „možda predugo” ostao na vlasti kao predsednik, ali da je za sada on jedina osoba sposobna da zaštiti zemlju.

„Da, možda sam malo duže ostao”, rekao je Lukašenko za ruske medije, prenosi Rojters.Lukašenko se nalazi na čelu Belorusije od 1994. godine, a nakon poslednjih predsedničkih izbora održanih 9. avgusta proglasio je pobedu.

On je rekao i da neće otići sa vlasti uprkos protestima opozicije koji se od tada održavaju, ali da ne isključuje mogućnost prevremenih predsedničkih izbora, koji bi mogli da se održe nakon ustavnih reformi.

ALEKSANDAR Lakašenko rekao je – u intervjuu ruskim televizijama – da su za pokušaj obojene revolucije u njegovoj zemlji odgovorne Sjedinjene Države.

Naglasio je da se nemiri u Belorusiji organizuju „po tehnologijama kojima se Vašington koristi za destabilizaciju situacije u drugim državama“.

Ukazao je i da Amerikaci svoju igru povodom Belorusije vode odavno i dodao:

„Nisu to započele ni Rusija ni Belorusija – oni su to uvek radili. Amerikanci sada deluju preko određenih centara u Poljskoj i Češkoj“.

Lukašenko je potpuno otvoreno rekao da će ako pobede `obojeni demonstranti` u zemlji početi istrebljivanje njegovih saradnika i pristalica. Zato je naglasio da nema nameru da `opoziciji`, koju on ne smatra normalnom opozicijom, dozvoli da sruši sve što je u zemlji građenom tokom proteklih 25 godina.

U nastavku se obratio zvaničnoj Moskvi:

„Ako Belorusija padne – isto će se dogoditi i sa Rusijom. Ovakve `događaje` može imati i Rusije. I u Rusiji takođe mogu biti `iznenadni`. Ovo govorim zato što Belorusi i Rusi imaju jednu zajedničku Otadžbinu – od Bresta do Vladivostoka“.Lukašenko je 1. septembra rekao da će, ako u Belorusiji na vlast dođu `alternativne snage`, u zemlji početi masakr, za koji će ono što se dogodilo u Ukrajini biće „cveće“.

Ponovo je obećao da neće dozvoliti građanski rat u Belorusiji i da će se povući sa najviše državne funkcije tek po donošenju novog ustava Belorusije.

KOMENTARI3 komentara

  1. Geroj says:

    Da, tako je. Lukašenko je Heroj, Rusi kažu "Geroj" a Lukašenko je i jedno i drugo i Heroj i Geroj. Bog ga je ostavio tako dugo na vlasti upravo radi ovakvog konačnog događaja.

  2. Jesua says:

    "Pametni Amerikanci" susada zabetonirali i učvrstili ionako neraskidivu vezu dve zemlje Rusije i Bele Rusije. Ne znaju šta rade, ali uskoro im ni Bog više neće praštati, On to i ne radi već skuplja u Svoj pehar gneva koji će se izliti na sve takve grešnike. Pokajte se, obratite i verujte u poslanika Božijeg, jedinog u kome imamo pomirenje sa Bogom, Isusa Hrista, Gospoda i Spasitelja našeg da vas ne stigne gnev Božiji u dan pravednog suda Njegovog.

  3. Beli Anđeo says:

    Neki su možda i šokirani ovom izjavom, ali za Lukašenka ovo je krik očaja, ratni poklik borca koji je spreman da svoj život da za Belu Rusiju. A i kako da ne budete očajni kada vam na vaše oči rasturaju zemlju prevratima i teraju vas u rat blateći vas pred celom planetom. Pocrkaće dušmani, daće Bog, i Lukašenka da Bog blagoslovi, da sve strele načastivog budu kao slomljene. Amin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *