ЛУКАШЕНКО СПРЕЧИО ДРЖАВНИ УДАР у Белорусији! ЕВО ШТА СЕ ДОГОДИЛО

ЛУКАШЕНКО СПРЕЧИО ДРЖАВНИ УДАР у Белорусији! ЕВО ШТА СЕ ДОГОДИЛО

20 јуна 2020

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да је та земља осујетила инострану заверу са циљем дестабилизације земље уочи председничких избора заказаних за август, дан након што је хапшење његовог главног политичког ривала изазвало протесте у земљи.

Александар Лукашенко је рекао да је постојао велики план да се подстакне револуција слична уличним протестима на Мајдану у Украјини 2014. године.Председник Белорусије је навео да су “политичке снаге и са запада и са истока концентрисале своје интересе на Белорусију и да су одређене снаге интензивирале своје напоре”, пренела је званична белоруска новинска агенција Белта.

“То је био циљ. Маске су скинуте не само са овдашњих марионета, већ и са марионета које седе ван Белорусије”, рекао је Лукашенко.

Главни политички противник белоруског председника Александра Лукашенка Виктор Барабико ухапшен је јуче и оптужен за извлачење преко 380 милиона долара из земље.

Бабарико, кога многи сматрају главним изазивачем Лукашенка на изборима заказаним за 9. август, био је директан организатор и вођа нелегалних активности, изјавио је на државној телевизији шеф Одбора за државну контролу Иван Тертел.

“Бабарико је оптужен да је покушао да утиче на сведоке, за скривање претходних злочина и изношење 430 милиона долара из Белорусије прањем новца”, рекао је Тертел.

Демонстранти су изашли на улице Минска у знак солидарности са Бабариком и осталим противницима Лукашенка.

(РТС)

KOMENTARI3 коментара

  1. persida says:

    Kad bi Putin radio ovo sto radi Lukasenko, Rusija bi bila velesila. Ali, Putko je proterao nekoliko bankara tek da zamaze oci, a bankarsku strukturu ostavio kakva je i bila.

  2. Риста says:

    Лукашенко - Мило - Порошенко! Побратимили се а ускоро ће пасти један другом у загрљај. А онда здраво трактори. Није сада осим што је споменуо и Исток и Запад, али следећи пут ће храбро изјавити да су Руси покушали државни удар. Оде Белорусија. Једном се само дотакнеш руке Америке, готов си. Неће те испусте док ти не исцеде сва мазива. Не верујем да је Лукашенко и поред све памети тога свестан. Ипак је то мало изнад њега. Изгледа је упао у делиријум дуготрајне власти а из тога нема вађења. А лепо смо га саветовали да се удружи са Русима и да не сања да буде прецедник нове државе. Могао је бити почасни подпрецедник и здраво. Ја бих, али он није ја. Сад је касно иако он не схвата да се замајац већ залетио. Оде још једна словенска држава.

  3. Косовац says:

    Здраво ме интересује, где је Барабико изнео 430 милиона из Белорусије. Да ли код политичких снага са Запада, или код политичких снага са Истока. Уколико је Барбико можда добио неки новац за своје делатности, те паре нису уопште виделе Белорусију. Оне су одмах депоноване у банку донатора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u