ЛУКАШЕНКО СВЕ ОТКРИО: Немачка лаже да је Наваљни отрован „Новичоком“ – ПРЕСРЕЛИ СМО ТЕЛЕФОНСКЕ РАЗГОВОРЕ

LUKAŠENKO SVE OTKRIO: Nemačka laže da je Navaljni otrovan „Novičokom“ – PRESRELI SMO TELEFONSKE RAZGOVORE

4 septembra 2020

ALEKSANDAR Lukašenko rekao je ruskom premijeru Mihailu Mišustinu, koji je u zvaničnoj posjeti Minsku, da je beloruska vojna obaveštajna služba presrela telefonski razgovor između Berlina i Varšave koji svedoči da su lažne tvrdnje Nemačke o trovanju Alekseja Navaljnog bojnim otrovom „Novičok“.

„Primetio sam posmatrajući događaje oko Rusije da Zapad ima novi trik – opet `Novičok`, ponovo trovanje. Moram da vam kažem da smo presreli razgovor juče ili prekjuče, prije tvrdnje Angele Merkel `nastoje da ućutkaju Navaljnog`, presreli smo razgovor. Razumeli smo da je Varšava razgovarala sa Berlinom. Dve osobe su bile na vezi. Razgovor je presrela naša vojna obaveštajna služba“, otkrio je Lukašenko.Precizirao je da za presretanje zaslužna vojna radioelektronska špijunaža koja `u eteru ratuje sa natovcima koji su primakli svoje jedinice Belorusiji sa strane njene granice sa Poljskom`.

Obećao je da će ruskoj strani poslati transkript „tog interesantnog razgovora“ koji očigledno govori o tome da je u pitanju falsifikat o zdravstvenom stanju Navaljnog:

„Predaćemo danas-sutra Aleksandru Bortnjikovu (šef FSB) i Sergeju Nariškinu (šef Spoljne obaveštajne službe) i transkript i audio-snimak. Iz presretenutog razgovora se vidi da ovo sa Navaljnim rade i zbog lokalnih izbora u Rusiji, a i da se Putin ne bi interesovao za stvari u Belorusiji. Smatramo da će oni još nešto pokušati da podmetnu, To je njihov stil. To je njihovo pravo lice“.

Lukašenko je naglasio da se deo razgovora tiče i Beloruije i dodao:

„Oni nam neće dati da mirno živimo. U ovo sam ubeđen, ali smo odlučni da branimo svoj suverenitet i nezavisnost. Nećemo dozvoliti da nas slome“.

Nemačka vlada juče je saopštila da je, prema rezultatima toksikološkog ispitivanja sprovedenog u laboratoriji Bundesvera, Navaljni otrovan nervnim agensom iz grupe `Novičok`.

Iz Berlina je nagoveštena i mogućnost uvođenja novih sankcija Rusiji.

Varšava je izbegla da komentariše Lukašenkove reči.

KOMENTARI2 komentara

  1. petrovgrad says:

    Ti švabovi opet prave problema. Moraće baćuške uskoru za Berlin.

  2. milorad3 says:

    pa jasno je da lažu i opet trpaju tu izvikanu i potpuno očigledno politički stvorenu organizaciju ih hladnog rata o kontroli hemijskog oružja zbog čisto političkih razloga.Problem sveta nisu istočni komesari više , problem su sad ZAPADNI komesari i tu se vidi čitava ta grozna zavera.Ako nastave ovako organizacija za kontrolu hemijskog oružja će uskoro moći samo da konstatuje TEŠKO I MASOVNO TROVANJE PLUTONIJUMOM U CELOJ EVROPI I USA.Rusi su u punoj nuklearnoj gotovosti a to što oni na zapadu to NISU U STANJU DA VIDE i to što oni misle da će u bunkerima preživeti i vladati svetom je njihov ozbiljan propust.Ako se dograbe NIKOME nema života na ovoj planeti uključujući i bakterije a kako stoje stvari izgleda da će i biti tako mislim da je taj scenario očigledan sada akripalj koji najverovatnije neće izaći iz kome ikada je generalno jedna od prvih žrtava upravo zapadane koalicije koja uporno udara u ratne bubnjeve.Kada budu videli odgovor i posledice svojih nedela biće kasno mada mislim a je ludacima sasvim svejedno, to je ona stara igra svi guraju rat i misle: "ma neće to biti, daj da ja radim svoj posao za platicu" i onda odjednom počnu da urlaju topovi na sve strane jer svi samo "rade svoj posao".Ako se ovako nastavi mi sigurno nemamo više od 10 god. pre izbijanja rtotalnog nuk. rata.Rusi sigurno neće mirno stajati i gledati kao ih polako uništavaju, taj film se neće davati u ovom bioskopu a pošto ZAISTA imaju potencijala da RAZVALE svoje napadače oni će to i uraditi tu nema nikakve dileme, samo neka oni nastave sa sankcijama i napadima u jednom momentu će pritisnuti previše i dobiće odgovor kakvom se nisu nadali.KAD IH ROKNU ima da se smrznu i jednino što će im ostati je oružje za odmazdu, ako ih rusi i tu dovoljno dobro zablokiraju(a postoje indicije o mogućim orudjima koja uopšte nisu dosada ni vidjena ni korišćena) oni će izgubiti nuk. rat u roku od 15.min.Supersonična orudja i njihovo JAVNO prikazivanje su poslednje upozorenje rusa koji im jasno poručuju da imaju kapacitete za BRZ IZNENADAN I NEODBRANJIV PRVI UDAR PUNOM SNAGOM.Dokel će da se suzdržavaju veliko je pitanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *