ЛУКАШЕНКО: Свет је полудео због КОРОНАВИРУСА

LUKAŠENKO: Svet je poludeo zbog KORONAVIRUSA

16 marta 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko prokomentarisao je širenje infekcije koronavirusa KOVID-19 u svetu.

„Svet je poludeo od koronavirusa ili, možda, na osnovu svih tih razmišljanja o koronavirusu. Ali za nas to nije glavna i strašna stvar. Preživeli smo te viruse, preživećemo i ovaj virus“, rekao je Lukašenko, prenosi agencija Belta.Lukašenko je podsetio da je „bilo je komplikovanijih virusa: svinjski, ptičji i SARS“.

„Zatim su se čudili i kukali odakle se to pojavilo: vidite, mediji su krivi što su suviše opširno i netačno izveštavali o problemima. Verovatno će i ovog puta za mesec-dva biti okrivljeni mediji“, rekao je beloruski predsednik.

Prema njegovim rečima, u Belorusiji postoji višak proizvodnje medicinskih maski i on je predložio da se prodaju Nemačkoj.

Pandemija koronavirusa

Od novog korona virusa do sada je širom sveta preminulo više od 6,5 hiljada osoba, dok je više od 170.000 zaraženo. Virus je prisutan na svim kontinentima osim Antarktika, a mnoge zemlje su kao meru predostrožnosti i sprečavanja širenja virusa uvele zatvaranje granica.

U Evropi najteža situacija je u Italiji gde je u nedelju preminulo 368 osoba, što je najveći broj smrtnih slučajeva do sada, a ukupno je stradalo 1.809. U toj zemlji obolelo je 24.747 osoba.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vojna i ojdeSve says:

    AstalavistaBeybi....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *