ЛУКАШЕНКО ТРАЖИ ВОЈНА ПОЈАЧАЊА ИЗ РУСИЈЕ: „Дајте нам те авионе, хоћемо да Белоруси и Руси лете заједно“

LUKAŠENKO TRAŽI VOJNA POJAČANJA IZ RUSIJE: „Dajte nam te avione, hoćemo da Belorusi i Rusi lete zajedno“

2 marta 2021

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko predložio je da se ruski avioni rasporede u beloruskim vojnim bazama kako bi na njima mogli da lete i Rusi i Belorusi.

Lukašenko je podsetio da je ovakva praksa postojala 2014. godine, tokom održavanja Svetskog prvenstva u hokeju – tada su ruski avioni dežurali u Belorusiji. Ministarstva odbrane dve zemlje su prvi put potpisali program strateškog partnerstva na pet godina.– Dajte nam te avione na kojima će, kao u to vreme, leteti zajedno Rusi i Belorusi. Baza imamo dovoljno i ne trebaju se nove graditi. Zašto da se bacaju pare. Bolje da se od njih kupe ili naprave novi avioni – izjavio je Lukašenko na sastanku posvećenom belorusko-ruskoj saradnji u vojnoj sferi.

Prema rečima beloruskog predsednika, tokom sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom 22. februara u Sočiju on nije primetio „odbijanje“. Lukašenko je naglasio da, ako ti avioni budu raspoređeni u beloruskim bazama, „tada će biti potrebno tražiti i naoružanje za ove avione“, i to najsavremenije.

– Ne govorimo tu o nuklearnim bojevim glavama, već o običnom oružju. Taj deo razgovora je bio najsadržajniji – rekao je predsednik Belorusije.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. I Love persida says:

    Mirko i Slavko. Nas dva brata oba ratujemo, ne plač majko ako poginemo! Koliko ja znam to su takve leteće sanđame da im pilot kao takav i nije potreban, sve robotizovano. Robot - Slavko reče: "Mirko, pazi metak!" - "Hvala Slavko!" odgovara robot Mirko. A Slavko iako je bio seljačko dete vrlo dobro je znao da vozi avion, Sukhoj 225. Šta? pa i Gagarin je bio čistokrvno seljačko dete pa leteo prvi u kosmos, odma posle kučeta mu Lajke. I Lajka je bila seljačko štene i uopšte nije bila zahtevna što je bio glavni uslov za njen let, a letelica programirana još tada su njome vozli Roboti bre! Yugoslovensku letelicu su vozile svinje, Mujo je bio prisutan da ih hrani pod uslovom da ne dira nikakve dugmiće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *