ЛУКАШЕНКО ТРАЖИ ВОЈНА ПОЈАЧАЊА ИЗ РУСИЈЕ: „Дајте нам те авионе, хоћемо да Белоруси и Руси лете заједно“

ЛУКАШЕНКО ТРАЖИ ВОЈНА ПОЈАЧАЊА ИЗ РУСИЈЕ: „Дајте нам те авионе, хоћемо да Белоруси и Руси лете заједно“

2 марта 2021

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко предложио је да се руски авиони распореде у белоруским војним базама како би на њима могли да лете и Руси и Белоруси.

Лукашенко је подсетио да је оваква пракса постојала 2014. године, током одржавања Светског првенства у хокеју – тада су руски авиони дежурали у Белорусији. Министарства одбране две земље су први пут потписали програм стратешког партнерства на пет година.– Дајте нам те авионе на којима ће, као у то време, летети заједно Руси и Белоруси. База имамо довољно и не требају се нове градити. Зашто да се бацају паре. Боље да се од њих купе или направе нови авиони – изјавио је Лукашенко на састанку посвећеном белоруско-руској сарадњи у војној сфери.

Према речима белоруског председника, током састанка са председником Русије Владимиром Путином 22. фебруара у Сочију он није приметио „одбијање“. Лукашенко је нагласио да, ако ти авиони буду распоређени у белоруским базама, „тада ће бити потребно тражити и наоружање за ове авионе“, и то најсавременије.

– Не говоримо ту о нуклеарним бојевим главама, већ о обичном оружју. Тај део разговора је био најсадржајнији – рекао је председник Белорусије.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. I Love persida says:

    Mirko i Slavko. Nas dva brata oba ratujemo, ne plač majko ako poginemo! Koliko ja znam to su takve leteće sanđame da im pilot kao takav i nije potreban, sve robotizovano. Robot - Slavko reče: "Mirko, pazi metak!" - "Hvala Slavko!" odgovara robot Mirko. A Slavko iako je bio seljačko dete vrlo dobro je znao da vozi avion, Sukhoj 225. Šta? pa i Gagarin je bio čistokrvno seljačko dete pa leteo prvi u kosmos, odma posle kučeta mu Lajke. I Lajka je bila seljačko štene i uopšte nije bila zahtevna što je bio glavni uslov za njen let, a letelica programirana još tada su njome vozli Roboti bre! Yugoslovensku letelicu su vozile svinje, Mujo je bio prisutan da ih hrani pod uslovom da ne dira nikakve dugmiće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u