ЛУКАШЕНКО У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ! Удаљавањем од Русије…

LUKAŠENKO U VELIKOM PROBLEMU! Udaljavanjem od Rusije…

6 avgusta 2020

Piše: Aleksej Leonkov

Sjedinjene Države su kreirale situaciju u Belorusiji uoči predsedničkih izbora, čiji je cilj odvajanje Minska od Moskve, tvrdi vojni analitičar Aleksej Leonkov.

Analitičar dalje tvrdi da Amerikanci stoje iza procesa koji se odvijaju u Belorusiji danas, a čiji je cilj „opkoliti zemlju“.U tu svrhu, Džefri Džuk, bivši službenik obaveštajnog biroa Stejt departmenta, poslat je u Minsk kao otpravnik poslova SAD.

Važno je pažljivo posmatrati najočiglednijeg kandidata za mesto novog ambasadora u Ukrajini, Kit Dejtona, bivšeg šefa Evropskog centra za bezbednosne studije, koji je specijalizovan za vođenje vojno-političkih akcija.

Kit je autor Majdan tehnologije implementirane u Ukrajini. Savršeno je uspeo da Kijev otrgne od Moskve. On će moći da utiče na unutrašnje procese koji se odvijaju u Belorusiji, rekao je Leonkov. Istovremeno, za njega nije važno da li će opozicionari izaći ili ne; zadatak je druge prirode.

Multi-ruta koju je pokrenuo Zapad, u stvari je već dovela aktuelnog predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka u ćorsokak iz koga pokušava da se izvuče, bez da bude predstavnik države ujedinjene sa Rusijom.

Primer takvog stanja stvari je situacija sa pritvorom 33 državljana Rusije, praćena veoma glasnim i apsolutno neosnovanim izjavama iz Minska.

„Zna se željeni rezultat – otcepiti Belorusiju od Rusije. Nije važno ko će vladati Belorusijom”, rekao je Leonkov i dodao da je glavna stvar za Sjedinjene Države da raskinu dugoročnu uniju Minska i Moskve.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. šiško says:

    Ja uopšte ne razumem dilemu Belorusije. Oni nemaju ni jedan razlog da se plaše zajednice sa Rusima. Dve su srodne, ako ne i identične nacije, delili su veći deo skorije istorije, iste su vere, istih civilizacijskih načela, nikad nisu medjusobno ratovali, dakle, nema ni jednog razloga da ne budu jedna država. Šta je Belorusiju zasvrbelo da kvari odnose sa Rusijom? I to baš sad kad im je konačno i jednima i drugima pošlo za rukom da se iščupaju iz duboke, gotovo beznadežne krize? Izgleda da je neko tamo poželeo da podje putem Srbije, jer bez Rusije Belorusiji se smeši srpski scenario, a od toga goreg nema. Pamet u glavu, braćo! Držite se vi svoje Rusije i polako se razvijajte na radost svih svojih gradjana kojima nije do "medjunarodnog avanturizma". Naš narod kaže: "Ko neće brata za brata, imaće tudjina za gospodara." Opametite se, ne tražite vraga.

    • Žarko says:

      Lepo rečeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *