LUKAŠENKO: Ukrajinski konflikt ugrožava i Rusiju i Belorusiju, a Americi to odgovara

LUKAŠENKO: Ukrajinski konflikt ugrožava i Rusiju i Belorusiju, a Americi to odgovara

6 septembra 2014

Aleksandar Lukashenko 32Ukrajinski konflikt ugrožava ne samo Ukrajinu, nego i njene susede Rusiju i Belorusiju, a to Vašingtonu odgovara, rekao je Aleksandar Lukašenko, predsednik Belorusije, u intervjuu za televiziju Rossia1.

Ujka Sem nas podstrekava i podstiče ovaj rat, a iskreno govoreći u Ukrajini ima puno političara koji ispunjavaju taj zadatak, kaže Lukašenko.

Lukašenko je rekao da mnogi zapadni lideri se ponašaju kao agenti SAD, te da to objašnjava zašto SAD nisu hteli da učestvuju u poslednjim konsultacijama o mirnom rešenju.

„Ketrin Ešton, siguran sam da nije uradila ništa protivno volji SAD-a.“ – kaže Lukašenko.

On je rekao takođe da podela stanovništva u Ukrajini na istočne i zapadne je preuveličana.

„Tačno je da su stanovnici zapadnog dela Ukrajine više okrenuti ka zapadnim zemljama, ali sve je to preuveličano ako se govori o podeli Ukrajine na istok i zapad.“ – kaže Lukašenko.

„Mi smo Sloveni.“ – zaključuje Lukašenko.

On je istakao da susreta u Minsku ne bi bilo bez angažovanja ruskog predsednika, Vladimira Putina.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rada says:

    Naravno da odgovara Amercici. Treba da utrose staro oruzje i zagospodare svetom.Nato je odobrio 1,5 miliona EU za nabavku ratne opreme i direktno guraju Poljsku u rat protiv Rusije. Koliko samo nato vojnika je u Ukraini i direkto ucestvuju u ratne sukobe. Koliko je samo ratova izazva Amerika...koliko zrtava...IRAK,IRAN, AVGANISTAN , SIRIJA, nasu zemlju itd. lukasenko je mudra glava i zna da cuva svoju zemlju i narod. Zapadni lideri se ponasaju kao agenti SAD, te to objasnjava zasto SAD nisu hteli da ucestvuju u poslednjim konsultacijam o mirnom resenju.:vrsto drzanje uz Rusiju je prava stvar.Nadam se da ce pravdobubivi svet zaustaviti teror SAD i njene pomagace!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *