ЛУКАШЕНКО УПОЗОРАВА: Свет клизи у „контролисани хаос“

LUKAŠENKO UPOZORAVA: Svet klizi u „kontrolisani haos“

2 decembra 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da međunarodni poredak klizi u takozvani „kontrolisani haos“.

„Međunarodni poredak klizi u takozvani kontrolisani haos. Vidi se smišljena i režirana delatnost globalnih igrača koji nekad ne vode računa ni o čemu, čak ni o interesima sopstvenog naroda“, rekao je Lukašenko tokom samita ODKB u formi video-konferencije.Po njegovim rečima, „aktivnosti organizacije (ODKB) se vrše u teškim uslovima“.

„Sistem međunarodnih odnosa se deformiše, kao i mehanizmi kontrole naoružanja. U razgovoru (između država) sve više dominira konfrontaciona retorika. Svet još jednom stoji na pragu nekontrolisane trke u naoružanju“, rekao je Lukašenko.

Šef beloruske države je konstatovao da pandemija kovid 19 nije samo zakomplikovala probleme međunarodne saradnje, već je zaoštrila socijalne konflikte. U celom svetu su u toku masovni neredi, bez presedana.

„Već je jasno da to nisu spontane pojave nezadovoljstva, kako mediji pokušavaju da nam predstave“, naglasio je on.

Lukašenko je obratio pažnju na nerede u SAD i Evropi koje su se smarale pogodnim državama za život, modelom demokratije.

„Očigledno nije pronađena univerzalna ravnoteža između građanskih sloboda i interesa nacionalne bezbednosti u zapadnim društvima. Izgleda da je to razlog sve snažnijem nametanju dvostrukih standarda međunarodnoj javnoj svesti“, rekao je beloruski predsednik.

Po njegovim rečima, „sa jedne strane, vrlo oštra reakcija zapadnih vlasti na proteste i u celini nepopularnu državnu politiku, predstavlja se kao objektivna potreba“.

„Sa druge strane – mere drugih država za osiguranje stabilnog razvoja, održavanje poretka i zakonitosti predstavlja se kao diktatura i despotizam. Iako su te mere višestruko mekše od onih kod njih“, naglasio je Luakšenko.

Beloruski lider je dodao da u uslovima neravnopravnih sistema, manipulisanje ljudima, upotreba hibridnog uticaja i tehnologija takozvanih obojenih revolucija postali su uobičajena pojava“.

„Štaviše, nema tu nikakvih obojenih revolucija, to su obični neredi“, zaključio je Lukašenko.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gagi says:

    Kauboji vec decenijama otvoreno masakriraju sve po svetu, cim im se neko ucini da ima oslobodilacke karakteristike indijanca, tome pomoci vise nema. Opet ih je uhvatila ludacka krvozednost i teznja da prinose tudje zrtve zarad svog komotnog opstanka i zivota. Doduse, sve ovo nije nista novo, cela zapadna istorija se zasniva na otimanju i ubijanju drugih. Zapadni kapitalisticki sistem je zasnovan na inteligenciji i znanju,ko ce koga inteligentnije da prevari i opljacka. Neka duhovni poglavari istocnih zemalja zasednu i prodiskutuju sta nam je ciniti, ako ih jos ima koji se nisu pounijatili. Neka donesu neku obavezujucu odluku koju ce uputiti politicarima za spas svog naroda od ovih satanista. Ako to nisu u stanju - spasa nam nema jer nije vidljivo ko drugi bi to mogao inicirati. Neki otklon od zapada i njegove politike bi morao postojati, dosta nam je vise sarenih perli i ogledalca pomocu kojih vekovima otimaju tudja prirodna bogatstva. Crkva bi morala biti inicijator iz vrlo vaznog razloga, UVEK su branitelji svoga roda i zemlje ginuli za CAST i VERU. Bog je taj koji im je uvek bio spasonosac, nikada u tim momentima nisu ginuli za tajkune, zvucne fudbalere i "darovite" politicare. Uostalom, Kralj Aleksandar se u I ratu svakodnevno molio za spas i pobedu svog naroda, bas zbog toga jer je znao koliko smo mi ljudi nemocni i mali, narocito jedan Kralj. Krajnje je vreme da se uozbilje oni koji bi to trebali i da preduzmu ozbiljne korake. To mora da uradi zajednicka istocna Crkva i da zajedno sa narodom najuri ove politicke krpelje i cirkuzante koji zive besplatno izdajuci svoj rodjeni narod.

  2. I Love persida says:

    Voleo bih da je Saša predsednik moje zemlje i da je srbija u stvari belorusija, zbog standarda i blizine rusije koja ih štiti i od nacrnjih slutnji. A Saša je čestit čovek i Bog neka ga vidi. Možda se persida ne bi složila sa mnom but I love her.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *