Лукашенко упозорио: „НИЈЕ ШАЛА ДА ЋЕ ИЗБИТИ СВЕТСКИ РАТ“

Лукашенко упозорио: „НИЈЕ ШАЛА ДА ЋЕ ИЗБИТИ СВЕТСКИ РАТ“

13 августа 2021

Белоруски председник Александар Лукашенко поновио је да види ризик избијања новог светског рата и истакао да не жели да његова земља подстане бојно поље.– Немојте да мислите да намерно ескалирам ситуацију како бих покренуо неки рат. То што говорим да може да избије трећи светски рат није шала – упозорио је шеф државе.

Агенција Белта преноси да је председник то изјавио током радне посете Гомељској области док је разговарао са мештанима градића Тихиничи.

Александар Лукашенко је подсетио да се у историји више пута дешавало да су се на територији Белорусије укрштали интереси великих светских играча, што је резултирало ратовима.

– Ако упадну у Белорусију, Русија ће, наравно, гледати на њу као на своју. Јер ако, не дај Боже, падне Белорусија, код Смоленска ће бити те западне ракете. Не тамо негде иза Kијева или на Црном мору, већ у близини Смоленска. И ту ће се сукобити све те снаге. Американци и Европљани нису провоцирали само Русију, него и Kинезе. И не желим да Белорусија постане бојно поље, као што је увек било. Доста нам је тога – рекао је председник Белорусије.

С тим у вези, Лукашенко је нагласио да нимало не драматизује и да је „ситуација компликована“.

Председник Белорусије изјавио је раније да хибридни рат који Европа усмерава против Минска, Русије и Kине може довести до трећег светског рата.

KOMENTARI3 коментара

  1. E.Lirsch says:

    I Lukasenko ima izbor. Ili totalna kapitulacija NATO-fasistima i EU nacistima ili da se faca oruzja. Pa kako god izabere njegova je odluka.

  2. independend says:

    Šta god da uradi lukašenko bice rata zaista.To se ne moze izbeci Samo je pitanjw vremena kada pocinje .Kada se to shvati a i prihvati da je rat nemonovan avw druge stvari gube svoju današnju vaznost.

  3. uddu says:

    Neće biti takvog rata kako ga Lukašenko opisuje.Svi oni (Rusija,SAD,;Kina...) su aktivni učesnici u Kovid igrariji tako da na neki način sarađuju i to u korist onih što organizuju zlo po svetu a na štetu nas,običnih ljudi.Treći svetski rat će biti sasvim drugačiji:Ili će pobunjeni narodi loviti svako svoje kovid diktatore ili će kovid zlo zavladati zemljom !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u