Лукашенко упозорио: „НИЈЕ ШАЛА ДА ЋЕ ИЗБИТИ СВЕТСКИ РАТ“

Lukašenko upozorio: „NIJE ŠALA DA ĆE IZBITI SVETSKI RAT“

13 avgusta 2021

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko ponovio je da vidi rizik izbijanja novog svetskog rata i istakao da ne želi da njegova zemlja podstane bojno polje.



– Nemojte da mislite da namerno eskaliram situaciju kako bih pokrenuo neki rat. To što govorim da može da izbije treći svetski rat nije šala – upozorio je šef države.

Agencija Belta prenosi da je predsednik to izjavio tokom radne posete Gomeljskoj oblasti dok je razgovarao sa meštanima gradića Tihiniči.

Aleksandar Lukašenko je podsetio da se u istoriji više puta dešavalo da su se na teritoriji Belorusije ukrštali interesi velikih svetskih igrača, što je rezultiralo ratovima.

– Ako upadnu u Belorusiju, Rusija će, naravno, gledati na nju kao na svoju. Jer ako, ne daj Bože, padne Belorusija, kod Smolenska će biti te zapadne rakete. Ne tamo negde iza Kijeva ili na Crnom moru, već u blizini Smolenska. I tu će se sukobiti sve te snage. Amerikanci i Evropljani nisu provocirali samo Rusiju, nego i Kineze. I ne želim da Belorusija postane bojno polje, kao što je uvek bilo. Dosta nam je toga – rekao je predsednik Belorusije.

S tim u vezi, Lukašenko je naglasio da nimalo ne dramatizuje i da je „situacija komplikovana“.

Predsednik Belorusije izjavio je ranije da hibridni rat koji Evropa usmerava protiv Minska, Rusije i Kine može dovesti do trećeg svetskog rata.

KOMENTARI



3 komentara

  1. E.Lirsch says:

    I Lukasenko ima izbor. Ili totalna kapitulacija NATO-fasistima i EU nacistima ili da se faca oruzja. Pa kako god izabere njegova je odluka.

  2. independend says:

    Šta god da uradi lukašenko bice rata zaista.To se ne moze izbeci Samo je pitanjw vremena kada pocinje .Kada se to shvati a i prihvati da je rat nemonovan avw druge stvari gube svoju današnju vaznost.

  3. uddu says:

    Neće biti takvog rata kako ga Lukašenko opisuje.Svi oni (Rusija,SAD,;Kina...) su aktivni učesnici u Kovid igrariji tako da na neki način sarađuju i to u korist onih što organizuju zlo po svetu a na štetu nas,običnih ljudi.Treći svetski rat će biti sasvim drugačiji:Ili će pobunjeni narodi loviti svako svoje kovid diktatore ili će kovid zlo zavladati zemljom !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *