ЛУКАШЕНКО УЗВРАЋА УДАРАЦ

LUKAŠENKO UZVRAĆA UDARAC

6 decembra 2021

Belorusija je zabranila letove avio-kompanijama iz Evropske unije i Velike Britanije, a zabranjen je uvoz i robe sa Zapada.

Ovo je usledilo nakon što su zapadnoevropske zemlje uvele sankcije Minsku.Zabrana uvoza na robu dolazi kao odgovor na, kako se navodi, „pritisak nelegalnim sankcijama usmerenim ka podrivanju beloruskog sueverniteta i dobrobiti stanovnika Belorusije“, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova Belorusije, preneo je AP.

Vlada u Minsku još nije objavila listu zabranjene robe sa Zapada.

Prošle nedelje su EU, SAD, Kanada i Velika Britanija uvele sankcije desetinama beloruskih zvaničnika, organizacija i kompanija, a EU je navela da je ciljala osobe koje su učestvovale u „hibridnom napadu“ na evropski blok slanjem migranata na granice Poljske, Litvanije i Letonije.

I beloruskoj avio-kompaniji Belaviji zabranjeno je da ulazi u zemlje članice EU.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da sankcije neće naneti „nikakvu opipljivu štetu“.

„Naravno, nema ničeg dobrog u ovome. Ali nema razloga leći na zemlji, staviti ruke na grudi i umreti“, dodao je Lukašenko.

KOMENTARI3 komentara

  1. Beli Orao says:

    Kako sve rade po diktatu amera : EU, Kanada , Engleska ! A oni pričaju o demokratiji , puna su im usta demokratije a u stvari su sve guzolizi sa ogromnom jezičinama !

  2. History planet says:

    Sa Tihanovskom bi zavladalo trenutno blagostanje a svi belorusi bi robovali kolonijalistima.

  3. Milan says:

    Ne spremaju rusi napad na Ukrainu. Oni spremaju odbranu od NATO pakta, koji je tako drsko priso Ruskoj granici. Rusiji ne treba Ukrainska teritorija. To sto americki politicari trube o navodnoj buducoj ruskoj agresiji na Ukrainu je samo opravdanje za napad Amerike i NATO pakta na Rusku Federaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *