ЛУКАШЕНКО: Запад наставља да финансира нереде у Белорусији

LUKAŠENKO: Zapad nastavlja da finansira nerede u Belorusiji

19 avgusta 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko siguran je da Zapad finansira proteste i nerede u republici. On je pozvao države EU da obrate pažnju na svoje probleme, a ne da diskutuju o situaciji u Belorusiji.

„Zapadne države već direktno, ne krijući, govore da prikupljaju sredstva i šalju ih u Belorusiju. Mi to vidimo“, rekao je Lukašenko na sednici Saveta bezbednosti.„Naravno, mi ne možemo da ispratimo sva sredstva koja pristižu, jer ih mnogo dolazi u kešu. Međutim, mi to znamo i na to se koncentrišemo“, dodao je on.

Lukašenko je pozvao lidere EU da ne diskutuju o situaciji u Belorusiji, već da obrate pažnju na probleme u svojim zemljama.

Hvala radnicima

Predsednik Belorusije je zahvalio radnicima koji se nisu pridružili štrajku i obećao da će rešiti situaciju sa demonstrantima koji ih sačekuju na ulazu u fabrike.

„Brinu nas pretnje i napadi na rukovodioce i radnike u preduzećima. Oni, pre početka i na kraj radnog dana prolaze kroz špalir agresivne mase. Kao gestapo. Samo želim da kažem radnicima, da im izrazim zahvalnost i zamolim da ne spuštaju pogled na asfalt. Vi ste radnici, gospodari te fabrike, sa demonstrantima koji vas dočekuju na ulazu ćemo mi rešiti problem“, rekao je Lukašenko, prenosi agencija BelTa.

Predsednik Belorusije je na sednici Saveta bezbednosti na kojem su putem video-linka učestvovali rukovodioci regiona izjavio da je i dalje teška društveno-politička situacija u zemlji.

KOMENTARI4 komentara

 1. milos says:

  ma daj im francuski kljuc neka biju govna, a ne da otmu fabrike kao u srbiji belosvetski hostapleri..lukasenku treba pomoci on ima stabilno biracko telo iza sebe..

 2. Gagi says:

  Lukasenko ima istorijsku odgovornost pred svojim narodom da spase drzavu. Ovo je rat i agresija zapada na jos jednu suverenu drzavu, ovakve podmukle agresije gledamo decenijama unazad po celom svetu. Ovog puta ce ova agresija prerasti u ozbiljan sukob koji ce se siriti po svetu. Posto je to unutrasnja stvar jedne drzave i napadi nastaju unutar drzave a ne spolja, tako to treba i resiti. Mobilisati patriotski opredeljen narod da se bori i brani svoju drzavu, dati tom narodu sredstva da izgazi ovu bagru a kasnije kukati "za prosutim mlekom". Da vidimo da li ce zapad poslati oruzje i tenkove svojim revolucionarima da se brane, ako to urade, onda je to zvanicna objava rata i zna se sta je ciniti. Neka se niko ne zavarava, ovo su ratna dejstva u drugom obliku, smislili mangupi druge nacine za okupaciju drzava tako sto laju o nekim pravima. Gde su prava njihovih gradjana koji su sve bedniji i bez zdravstvene i socijalne zastite, o nezaposlenosti i zivotnoj egzistenciji je suvisno pricati. Ako bude krenuo obracun u Belorusiji, prosirice se veoma brzo i na druge drzave koje su takodje okupirane i opljackane, bice to svetska borba za opstanak slobodnog sveta. Nema i nece biti tu nikakve mrlje na dusi ako se eliminise okupator za spas drzave, mrlje imaju oni koji nisu nista preduzeli da spasu drzavu a setaju se kao paunovi po toj okupiranoj drzavi.

 3. vanja says:

  Lukasenko nije sasvim shvatio poentu intervencije zapadnih sila : Oni imaju nameru da resavaju svoje ekonomske i socijalne probleme na grbaci Belorusije (Libana i drugih zemalja u kojima seju haos).

 4. Za Srbiju says:

  Podržavao Majdan u Kijevu, a sada stigla maca na njegova vratanca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *