ЛУКАШЕНКО ЗАПРЕПАСТИО ЗАПАД: „Доста је било, тражио сам од Путина…“

LUKAŠENKO ZAPREPASTIO ZAPAD: „Dosta je bilo, tražio sam od Putina…“

17 septembra 2020

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko je izjavio da je tokom nedavne posete Rusiji ruskog predsednika Vladimira Putina pitao za „neke tipove naoružanja“.

„Rekao sam mu – kada dođete, videćemo šta nam je potrebno i gde je realno potrebno ojačati stvari u okviru Savezne države. Nema čega da se bojimo, spremni smo za to. Najnoviji događaji pokazuju da treba smelije da štitimo interese i Belorusa i Rusa. Tako je ispalo, na tom planu ostali smo sami ali nismo najslabiji“, rekao je Lukašenko tokom susreta s ruskim ministrom odbrane u Minsku.Lukašenko je uverio ruskog ministra Sergeja Šojgua da je Minsk u stanju da „drži situaciju pod kontrolom“ ne samo u Belorusiji već i na granici prema Rusiji.

„Ne treba da sumnjate u našu pouzdanost na planu odbrane naše zajedničke domovine – od Bresta do Vladivostoka. Najnoviji događaji nas još više usmeravaju na to da se držimo zajedno. Ni na koji način nije uspeo plan da se napravi razdor među nama svima onima koji su na to računali i računaju“, istakao je Lukašenko.

Putin i Lukašenko sastali su se pre tri dana u Sočiju. Oni su, kako je saopšteno iz Kremlja, razgovarali o bilateralnim odnosima, trgovinskoj i ekonomskoj saradnji, kao i o energentima.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  Trezveno i realno!Ovog trena dovoljno!

  • padre says:

   Sad je trezven i realan, kad je u govnima!A dosad ga je Putin samo "iskrištavao"i hteo da ga "pokori".

 2. milorad3 says:

  da, da putin i lukašnko su pozvonili a ov isu odmah skočili,previše rano je pokrenuta "obojena revolucija " u belorusiji i taj podzemni napada je blokiran a dalje će sa čistiti zaostali "kružcoi" zapada u provinciji i medju upornim "intelektualcima".KGB zna kako se to radi a ovi što i dalje demonstriraju će gadno požaliti belu garderobu.Očigledno je da većina stanovništva ili podržava mere lukašenka ili ne želi da se meša i ne veruje "opoziciji" a politički potezi tzv "opozicije" u "egzilu" su vrlo jasan dokaz KOGA oni slušaju i za KOGA oni rade. Belorusiaj i njeni stanovnici su NEBITNI za lidere "opozicije" i to je sada vrlo vidljivo.Pozivati na stranu vojnu intervenciju , na izolaciju čitave države i naroda, ne priznavanje postojanja belorusije i negiranje njene medjunarodne legalnosti i legalnosti vlade te države je otvorena IZDAJA tako da je to jasno, i za to će im se i suditi.Nije samo lukašenko beloruisija mada oni to žele da izgleda tako, oterajtte lukašenka i biće demokratija, navodno,plan i metod je VIDLJIV jer većina gradjana belorusije ima televizore i seća se kakva je odvratna igra odigran u kijevu a videli su i posledice te igre po obične ljude u ukrajini, Rasulo, beda, ubistva, mafija,nezaposlenost i opšta nesigurnost države koja živi na slamčici kredita sa zapada i nema više NIŠTA svoje sem nacističke militarizacije društva, i straha.

  • 035 says:

   Milošević je oboren tek kad su se bakice pojavile na demonstracijama sa granclama za dečicu . Za sad beloruske babuške još nisu izgubile pamet , Lukašenko se , kao i Vučić , brani sa televizije !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *