ЛУКАШЕНКО ЗАПРЕТИО: „Ако неко нападне Русију, Белорусија улази у рат“

LUKAŠENKO ZAPRETIO: „Ako neko napadne Rusiju, Belorusija ulazi u rat“

9 septembra 2020

Ako zapadne zemlje izvrše agresiju na Rusiju, Belorusija će ući u rat, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

„U slučaju da neko pokuša da napadne Rusiju preko Belorusije ili u blizini beloruskih granica, naša armija od 60.000-65.000 vojnika ući će u rat. Prema odredbama sporazuma o Kolektivnoj bezbednosti i sporazuma o državnoj uniji, Zapad je u našoj zoni odgovornosti“, izjavio je Lukašenko za ruske medije, prenosi TAS.„Ako se dogodi takav napad sa zapada, severa ili juga, odmah ćemo pohitati u pomoć Rusiji“, zaključio je beloruski predsednik.

Lukašenko je prošlog meseca naložio ministarstvu odbrane Belorusije da budno motri na pokrete snaga NATO-a u Poljskoj i Litvaniji i da borbenu gotovost podigne na viši nivo u jedinicama koje kontrolišu zapadne granice Belorusije.

Nešto kasnije, 19. avgusta, beloruski ministar odbrane Viktor Krenjin naredio je da se pogranična armijska oblast Grodno pojača taktičkim raketnim jedinicama, višecevnim raketnim baterijama, bespilotnim letelicama i protivvazdušnim raketnim sistemima.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Archelay says:

    E,to je ono sto cini razliku izmedzu Lukasenka i Vucica.Lukasenko,kada je u pitanju Belorusije i Rusije ne haje sta ce Zapad reci dok Vucica,kada je sve bilo gotovo da udze srpska vojska u KiM-u uz pomoc i saglasnost Rusije opredelio se na to sta ce Ameri i Zapad reci.Samo ostaje dilema dokle ce trajati ruska strpljivost.Steta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *