ЛУKАШЕНKО ЖЕСТОKО ОДГОВОРИО ЗАПАДУ: У Европској унији постоји мафијашка структура

ЛУKАШЕНKО ЖЕСТОKО ОДГОВОРИО ЗАПАДУ: У Европској унији постоји мафијашка структура

10 новембра 2021

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да у Европској унији постоји мафијашка структура која обезбеђује транзит миграната са Блиског истока преко Белорусије.– Иду људи на границу. Ево јуче – то се догодило први пут, око 2.000, а можда и мало више концентрисало се на различитим местима – у Минску, у шумама… Ту су их довезли. Тај транзит обезбеђују одређени људи – тамо их седну на авион који овде стигне, овде их преузму, одвезу на границу, преведу преко границе, и тамо их већ њихови примају – Пољаци, Немци, Украјинци. И све за новац – рекао је Лукашенко у интервјуу за руски лист „Национална одбрана“.

Белоруски председник је додао да се одговарајуће услуге транзита плаћају.

– Ти људи који иду отуда нису сиромашни. А ако су и сиромашни, скупили су им новац. Ми у потпуности пратимо тај ланац. Они који су у Пољској, њих су већ ухватили и чак су морали да објаве ко су. Тамо није било Белоруса, а била су само два Руса. Десетине људи који обезбеђују транзит, који пребацују људе су пре свега Пољаци, Немци, али и Украјинци и Литванци. Дакле, тамо постоји мафијашка структура која обезбеђује транзит. У Немачкој, Француској и другим земљама већ су формирали своје ћелије. Позвали су једни друге – дођите, ми ћемо да вас примимо. Тамо их већ чекају – објаснио је Лукашенко.

Лукашенко је више пута говорио да Минск више неће обуздавати прилив нелегалних миграната у земље ЕУ, јер због западних санкција за то нема „ни новца ни снаге“.

Лукашенко: Пољско пребацивање тенкова на границу је уцена

Председник Белорусије Александар Лукашенко окарактерисао је као уцену акције Пољске да тенкове „леопард“ пребаци на границу са Белорусијом, а након ескалације кризе између две државе изазване покушајима продора илегалних миграната на територију ЕУ.

– Да се боримо против миграната са “леопардима“? Добро смо упућени у војна питања и разумемо шта данас значи водити рат са овим јадним људима на граници Пољске са Белорусијом и премештати колоне тенкова. Јасно је да је то нека обука или уцена – изјавио је Лукашенко у интервјуу за руски часопис „Национална одбрана“, а преноси новинска агенција БелТА.

– У савременом свету, сложите се, подизање оружја је равно смрти и самоубиству. Нарочито овде, у центру Европе и, шта више, у сукобу са Белорусијом. Увек се сви ратови покрећу на овом комаду земље и све почиње одавде. Зар историја ничему не учи? – запитао је Лукашенко.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Gospodi Pomiluj says:

    Jeste to dragi Lukša nego oni tu strukturu već godinama polako implementiraju i u Rusiji i u Belorusiji, ako bi zaživeo blok Nesvrstanih zemalja zajedno sa vama možda bi i pomogli celom svetu. "Nasta rat, udariće narod na narod i carstvo na carstvo." Čitaj Otkrivenje iz Biblije pa vidi, ali pobediće ono što je dobro i pravedno, a ono konačno i dolazi sa nebesa u obliku našeg Gospoda i Spasitelja Isusa Hrista, nema greške, zaista, sve je zapisano i sve se ispunjava. Sva slava, sila i čast pripada našem stvoritelju Ocu nebeskom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u