ЛУКАШЕНКОВА ВОЈСКА СПРЕМНА ЗА БОРБУ: Председник Белорусије позива на опрез, поменуо је и Трећи светски рат

LUKAŠENKOVA VOJSKA SPREMNA ZA BORBU: Predsednik Belorusije poziva na oprez, pomenuo je i Treći svetski rat

11 marta 2021

Pripadnici Oružanih snaga Belorusije treba da budu spremni da odbiju, ne samo spoljnu agresiju, već i da zaštiti državu od unutrašnjih pretnji, izjavio je predsednik republike Aleksandra Lukašenko, komentarišući kadrovske promene na čelu vojske.

„Javno vam kažem: mi, vojnici, moraćemo da branimo svoju zemlju odavde, iznutra. Ne treba sedeti u kasarnama i čekati, da neko pređe našu granicu i onda da uzmemo oružje i krenemo da se borimo. Uvek ćemo se boriti. Za to treba da budete spremni“, rekao je Lukašenko.Predsednik Belorusije je skrenuo pažnju na to da se svet promenio i da se to odrazilo i na vojsku.

„Ratovi danas imaju drugačiji karakter. Niko na nas neće napadati vojskom, kao 1941. godine. To bi bilo previše očigledno. Ako do toga dođe, biće Treći svetski rat. Potkopavaće iznutra“, kaže Lukašenko.

On je naglasio da se nešto slično dešava u Belorusiji.

„Malo su nas potkačili od avgusta, nakon izbora, opipali, i zub slomili. Sad će svim silama probati da nas potkopaju iznutra“, zaključio je predsednik.

Predsednik Belorusije je imenovao danas Viktora Guleviča za novog načelnika Generalštaba vojske.

KOMENTARI2 komentara

  1. Si Ju Leter Aligeder says:

    Lukša uzvraća udarac, spreman je da bude topovsko meso da Belorusijom zaštiti Rusiju, makar mu tek posle i spomenik podigli, neko mora da ustane da bi pao za slobodu, ako Lukša brate, hrabar si ti nama, radi toga vredi živeti i umreti, pa kad oni baš hoće taj rat.

  2. Vojna i ojdeSve says:

    Hehehehe treci svetski rat ??? Malo morgen .... Invazija aliens ??

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *