ЛУKИ МОДРИЋУ УСТАШЕ ПОБИЛЕ ПОЛА ФАМИЛИЈЕ, А ОН KАЖЕ: „Четници су ми убили деду…Тата ме је одвео до сандука и рекао: Сине, пољуби га!“

LUKI MODRIĆU USTAŠE POBILE POLA FAMILIJE, A ON KAŽE: „Četnici su mi ubili dedu…Tata me je odveo do sanduka i rekao: Sine, poljubi ga!“

7 novembra 2019

Autobiografija Luke Modrića koja je pre nekoliko dana objavljena izazvala je brojne reakcije u regionu.

As Real Madrida, čija je majka Srpkinja, pričao je o ubistvu svog dede, koga se posebno setio na Svetskom prvenstvu u Rusiji kada je proglašen za najboljeg igrača Mudnijala.– Pre nego što sam sišao sa postolja, sada ipak svesniji da sam proglašen najboljim igračem Mundijala, kao snažan bljesak prošlo mi je kroz glavu sećanje na moga dedu Luku. Koliko bi on tek bio srećan i ponosan da je mogao da doživi ostvarenje mojih snova. Imao sam šest godina kada su ga četnici bezobzirno ubili nedaleko od kuće. Tada nisam mogao da zamislim to ubistvo i gubitak, a ne mogu ni danas. Kratko je bio deo mog života, ali dovoljno dugo da ostavi u meni dubok trag porodične ljubavi, privrženosti i odanosti – napisao je Modrić u autobiografiji.

Potom je izneo detalje tog dana kada su doneli beživotno telo u kuću.

– Sećam se kada se to strašno zlo dogodilo tek po uznemirenosti svog oca. Deda se nije vratio kući i otišli su da ga traže. Nisam bio ni svestan šta se događa kada su dedu dovezli u našu kuću u Zatonu Obrovačkom. Samo sam osećao da je nešto jako tužno. Tata me zagrlio i odveo do sanduka. Rekao mi je: “Sine, poljubi dedu!” Nisam mogao zamisliti da je to moj poslednji susret s njim. Deda Luka je bio veoma cenjen, mangup u pozitivnom smislu te reči, šarmer. Moj tata ga je obožavao i mogu misliti koliko mu je teško bilo kad ga je izgubio. Godinama posle prepričavao mi je osećaj užasa kad je pronašao beživotno dedino telo obliveno krvlju – piše Modrić, a onda se priseća najtužnijega dana detinjstva, 18. decembra 1991. godine.

Inače, kako je Informer već pisao ustaše su za vreme Drugog svetskog rata ubile pola familije. Modrićeva majka je Radojka Dopuđ, Srpkinja iz sela Kruševa kod Obrovca, a na spisku žrtava logora u Jasenovcu i Staroj Gradiški nalazi se najmanje troje članova njene porodice!

Sve to nije smetalo Modriću, koji je proglašen za najboljeg igrača Svetskog prvenstva u Rusiji, da osvajanje drugog mesta na Mundijalu proslavi uz ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona.

KOMENTARI38 komentara

 1. Bob says:

  Autobiografija jednog nogometaša, ja mislim da tu ima materijala za Nobela...

  • padre says:

   Autobiografija bez autorefleksije!

   • Portopranco says:

    Jovo Dopuđ,major u Srpskoj vojsci Republike Srpske Krajine bliski je rođak po majci Luki Modriću.Radojka Dopuđ,majka Luke Modrića je Srpkinja i svi njeni su se borili protiv hrvatskog fašizma.Bilo bi divno da mediji u Srbiji objave afirmativne tekstove o heroju Srbinu Jovi Dopuđu koji se borio protiv ustaša.Hvala mu.

    • Gagi says:

     Nedavno sam na you-tubu gledao intervju Mileta Ulemeka kada je boravio u Krajini za vreme ratnih dejstava 1993god. Tu on nesto pominje Jovu Dopudju i te borbe tamo.

    • RASPUCHIN says:

     Neće , brate. Nalog je da se RSK i svi porijeklom sa tih naših prostora zaborave. Moraju da se zaborave i svi ubijeni i prognani. U pitanju je "mali šengen". Prevedeno na naš jezik : najnoviji i najveći za.eb , veći i od j"U"goslavije. Ako se taj uspostavi , jednom kada nestane i mi ćemo sa njim potpuno nestati kao narod.

    • Becki konjusar says:

     Slava mom komandantu Jovi Dopudju! I sin mu je oficir u vojsci Srbije.

   • Pera says:

    Nema veceg skota na planeti zemlji od prokletog Srbina koji se odrekao vere i Boga. Pod broj jedan su ustase, pa poturice koje sebe zovu bosnjaci i siptari u Metogiji, pa makedonci, pa vojvodjanski madjari i evo sada, na nase oci postadose montenegrovci ili milovi brabonjci !

  • Ivana says:

   Pokatoličeni Srbi su najgore ustaše, nego hrvatska se hvalila kako je reprezentacija išla u Rusiju u novim za to šivanim crnim dresovima u sećanje na crnu legiju. Naivni Rusi kao i Srbi ni svatili ni reči kazali.

   • persida says:

    Pa, to ne govori u prilog Rusima i Srbima. Izgleda da ih nacisti dribluju upravo na polju inteligencije.

  • Kulak says:

   Treba stalno objavljivati da je majka Luke Modrića Srpkinja Radojka Dopuđ.

  • Aba says:

   Ne laprdajte I ne uznemiruju momka.

   • Ivke says:

    Nauci pisati

  • Ivke says:

   Srbin koji izda je hrvat tj. ustasa a njega ne zanima cena

  • Ivke says:

   Ma smrad

 2. krojac says:

  Kakvo ludilo! Kad je on imao 6 godina nije više bilo četnika, a sasvim je sigurno i da njegov deda nije ubijen iz "četničkih razloga". Ne isključujem mogučnost da ga je ubio neki Srbin, ali to je bio neki lični sukob, svadja u pijanom stanju ili ubistvo u afektu kao reakcija na neku tešku uvredu. Ja sam u svojoj neposrednoj blizini posmatrao kako su Srbi u hrvatskoj ni krivi ni dužni po kratkom postupku optuživani i osudjivani kao nacionalisti tj. četnici. Uostalom, izgleda da nije ni utvrdjeno ko je dedu ubio i zašto. Samo je njegov pametni, ispravni sin-ustaša odmah znao da su to bili "četnici". Srbi nigde u SFRJ, a pogotovu kasnije u NDH nisu smeli šušnuti, a kamo li ubijati, pa još šarmantne hrvate, "mangupe u pozitivnom smislu". Modrić treba da se stidi svog oca i ove priče, a ne da je prihvata kao svoju.

  • ! says:

   Luka Modrić je rođen 1985 a za njega Četnici su Srbi iz RSK, koji su mu ubili dedu a ne četnici iz drugog sv rata.

   • krojac says:

    Znam ja ko je za njega četnik. Nije da se stidim četništva, nego mi pominjanje četništva u ovom vremenu to zvuči potpuno blesavo, anahrono, kao katolička priča o vešticama. Da dečko tog godišta koji je video sveta razmišlja i govori u tako arhaičnom modu. Razumeo bih da je on gradjevinski radnik negde u nekoj izolovanoj sredini gde nije video ništa ni čuo ništa. Ali ne, on je svašta video i čuo i opet ostao lud ko struja. Šta je njemu otac rekao sad je od drugorazrednog značaja. On se poistovetio i ponavlja očeve reči kao srednjevekovni vernik priču o sotoni. Deluje mi kao psihički poremećen čovek. Tu svakako treba dodati i to da on i njegova porodica izgleda nisu ni saznali pravu istinu o tom ubistvu, jer bi onda i on znao neki detalj više o samom zločinu i zločincu i on bi to verovatno bar nečim nagovestio (npr. "ubi ga jedan četnik iz susednog sela" ili sl.). Ali toga nema. U svakom slučaju, ovaj momak ako se ne stidi bar malo, ako misli da je sa ovom njegovom pričom sve u redu, ima ozbiljnih problema u glavi.

   • Ivke says:

    Zasto mi njegovo neznanje moramo razumeti?? Djubre ustasko - otpad Srbski

   • Lara says:

    a kako oni znaju ko je dedu ubio kad nema svjedoka i kako moze svaki pravoslavac biti Cetnik ako su Hrvati rado ustase to je njihov problem . Ja bi rekla da Luka glumi velikog Ustasu jer zna da se onda ostalim Ustasama dopada.

 3. padre says:

  Izgleda, da je on ipak više Hrvat, jer ga ničega nije stid.

  • Lara says:

   glumi radi Majke da ga nebi osudili da je i on cetnik ,dokazuje nesto Hrvatima a jednoga dana ce ga stici sujeta .

 4. Rodalinda says:

  Isto tako je tata odveo i ebansa u šupu i rekao mu: "Sine poljubi ga!"

 5. Gagi says:

  Odavno poznate i otrcane fraze. Sustina je da se JAVNO odreknes svog "barbarskog" porekla a mi cemo te onda tako "umivenog i osvescenog" uvesti u nas svet besprekorne civilizacije i casti. Bitno je da se prikaze da je to njegov licni stav i volja, da nikako nije primoran i ucenjen jer to u visokocivilizovanim i naprednim drustvima ne postoji. Danas je takvo vreme da je odricanje od sebe postao trend, to se cak radi iz sasvim trivijalnih razloga. U ovoj prici postoji samo jedan neresiv problem, nabolji igrac je stvoren od SRPSKOG gena - zbog toga je najbolji.

 6. Kulak says:

  Ovi poluSrbi kao što je Luka Modrić iz tzv.NDH upinju se iz sve snage dokazivati da su nekakvi hrvati.Budući su mu hrvati poklali pola materine familije u Jasenovcu,može Luka Modrić to svoje hrvatstvo obesiti mačku o rep.

 7. Istina says:

  Krvatska je stečena na krvi pravoslavaca, zato je kao zemlja prokleta, nema budučnosti u koljačkim gradovima još manje u naci-fašističkom okruženju, gde su ljudima oprani mozgovi. Vatikan radi svoje, posle 60 godina zajedničkog života iz fijoka se vade mržnje na nacionalnoj osnovi. Srbi nismo zaboravili istoriju, drugi narodi je zaboravljaju, zaboravljaju je zato što si jim oprani mozgovi i zato što jim je uglavljena mržnja. Mržnja koja jih vrača u prošlost a uništava jim budučnost.

 8. Dražen Jovan Petrović says:

  Može Luka Modrić da potpiruje "hrvatsku državotvornu mitologiju" i upinje se dokazivati svoje pravovjerno hrvatstvo ali mi Srbi znamo da mu je majka Srpkinja Radojka Dopuđ.

  • Istina says:

   Vecina komentattora ne zna sta se zapravo desava kad se srbkinja uda za ustasu, sta god ona uradila nije dovoljno da bi je ustase prihvatile kao svoju a ona nesretnica se upinje da im dokaze da im pripada sve dok ne umre. Kad se ustaskinja uda za Srbina njoj se omogucava da bude to sto jeste a u vecini slucajeva djecu okrece na ustasku stranu a Srbi i preko toga prelaze. Ko ovo zna razumjet ce.

   • persida says:

    Tacno si rekao, tajna je u srpskom kompleksu nize vrednosti. Srbin uvek popusta, jer OCEKUJE LJUBAV KOJU MEDJU SRBIMA NIKADA NIJE DOZIVEO.

   • Vjera says:

    U pravu si na žalost. U mojoj familiji svi koji su oženili hrvatice sad odgajaju hrvatiće, a one koje su se udale za hrvate odgajaju još veće hrvatiće.

    • Ivana says:

     Provereno 100% Srbi i Srpkinje su nažalost veliki slabići kako u Hrvatskoj, Bosni, Kosovu pa tako čak i u samoj Srbiji. Svi su ponosni čuvaju svoje osim Srba.

  • persida says:

   Nepismeni fudbaler uzeo pare i odradio posao, a srpska sirotinja preko interneta psuje i pljuje. Zasto se uopste objavljuje tekst o tom kretenu?

 9. Beli Orao says:

  Sve su to glupe priče , mali je opran od srbstva nezna ni svoje korjene a kamo li ko je četnik ! To mu je napisano od ustaša a po logici vičite na vuka dok lisica koke odnosi, tako je to i ovdje bilo ubile ga ustaše a poturito “četnicima” tako da se klinac sa šest godina već “pere” i priprema za ovakve gadosti danas !!! Ustaška propaganda i krvavi pir se nastavlja od Krvata!!!

 10. Kosovac says:

  Ovaj Modrić, prijatelj, zemljak i istomišljenik Novaka Đokovića, nastupa vidimo potpuno otvoreno, ne treba se toliko ljutiti na njega. Treba samo konstatovati kakve sve probleme imaju bivši Srbi. …..Teže je i neprijatnije je kada neki nazovi Srbi, obučeni od strane lukavih komunista kao ova(j) persida, krenu u antisrpski boj. Oni šire nesnosni sorošoidni „miris“, da je eto čudo da smo još uopšte živi. I da im odsečeš njihov bogumilski jezik, ne pomaže, oni će da progovore na dupe.

 11. Gagi says:

  Jadna su nasa genetska braca kada padnu u ruke katolickim ljudozderima. Tu postoje samo dve mogucnosti, mogu da budu zaklani ili da se samoinicijativno mentalno zakolju. Posle toga imaju zadatak da diplomiraju, diplomski rad su prosli ako pokazu visokostrucno znanje u negiranju svake pomisli ko su bili i sta su. Tek onda mogu da budu prihvaceni u visoko posvecenu i najkrvolocniju lopovsku zajednicu. Varaju se svi koji misle da je umetnicka renesansa dovela do duhovne renesanse, to je bio samo izlet u nesto nepoznato sto nije svojstveno ljudozderima. Svaki zivi stvor na svetu je prevaren i hipnotisan. Sva nova savremena dostignuca su zapravo masovna hipnoza majstora zivotne iluzije. Sve sam blize razmisljanju da ce nastati veliki haos u svetu. Sav taj haos prave Rimski narcisoidi, oni su izuzetno spremni za paganske obicaje zrtvovanja drugih zarad svoje dominacije. Malo li je 60 000 spaljenih "vestica" u Evropi koje su rodile i na taj nacin stvorile buducnost danasnje Evrope. Ljudi moji, mi imamo posla sa ubicama i olosima, sta nam je raditi. Nista, da cekamo i da se dogovaramo, ubica je u pravu.

 12. petrovgrad says:

  Pavelić, Artuković, Budak, Francetić i sada ovaj Modruć, sve sami "zagorci".

  • krojac says:

   Pavelić i artuković hercegovci, budak i francetić ličani.

 13. Ko To Tamo Peva says:

  ove ustase vode rat protiv mrtvih Cetnika - Cetnici su pobijeni svi do jednog 1946 godine avaj polu hrvat laze da mu majka iz kruseva Sela srbi nisu ziveli u Krusevu Selu nego Hrvati rat e 90 ih bijo izmedu crveni ustasa i srpski jugoslovena cetnik nije postajao u jugoslaviji rat je voden a osnovu MRTVIH cetnika

 14. Baja says:

  Taj četnik što mu ubio dedu je na kapi imao slovo U...čudan neki četnik !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *