ЛУKИ МОДРИЋУ УСТАШЕ ПОБИЛЕ ПОЛА ФАМИЛИЈЕ, А ОН KАЖЕ: „Четници су ми убили деду…Тата ме је одвео до сандука и рекао: Сине, пољуби га!“

ЛУKИ МОДРИЋУ УСТАШЕ ПОБИЛЕ ПОЛА ФАМИЛИЈЕ, А ОН KАЖЕ: „Четници су ми убили деду…Тата ме је одвео до сандука и рекао: Сине, пољуби га!“

7 новембра 2019

Аутобиографија Луке Модрића која је пре неколико дана објављена изазвала је бројне реакције у региону.

Ас Реал Мадрида, чија је мајка Српкиња, причао је о убиству свог деде, кога се посебно сетио на Светском првенству у Русији када је проглашен за најбољег играча Муднијала.– Пре него што сам сишао са постоља, сада ипак свеснији да сам проглашен најбољим играчем Мундијала, као снажан бљесак прошло ми је кроз главу сећање на мога деду Луку. Kолико би он тек био срећан и поносан да је могао да доживи остварење мојих снова. Имао сам шест година када су га четници безобзирно убили недалеко од куће. Тада нисам могао да замислим то убиство и губитак, а не могу ни данас. Kратко је био део мог живота, али довољно дуго да остави у мени дубок траг породичне љубави, привржености и оданости – написао је Модрић у аутобиографији.

Потом је изнео детаље тог дана када су донели беживотно тело у кућу.

– Сећам се када се то страшно зло догодило тек по узнемирености свог оца. Деда се није вратио кући и отишли су да га траже. Нисам био ни свестан шта се догађа када су деду довезли у нашу кућу у Затону Обровачком. Само сам осећао да је нешто јако тужно. Тата ме загрлио и одвео до сандука. Рекао ми је: “Сине, пољуби деду!” Нисам могао замислити да је то мој последњи сусрет с њим. Деда Лука је био веома цењен, мангуп у позитивном смислу те речи, шармер. Мој тата га је обожавао и могу мислити колико му је тешко било кад га је изгубио. Годинама после препричавао ми је осећај ужаса кад је пронашао беживотно дедино тело обливено крвљу – пише Модрић, а онда се присећа најтужнијега дана детињства, 18. децембра 1991. године.

Иначе, како је Информер већ писао усташе су за време Другог светског рата убиле пола фамилије. Модрићева мајка је Радојка Допуђ, Српкиња из села Kрушева код Обровца, а на списку жртава логора у Јасеновцу и Старој Градишки налази се најмање троје чланова њене породице!

Све то није сметало Модрићу, који је проглашен за најбољег играча Светског првенства у Русији, да освајање другог места на Мундијалу прослави уз усташког певача Марка Перковића Томпсона.

KOMENTARI38 коментара

 1. Bob says:

  Autobiografija jednog nogometaša, ja mislim da tu ima materijala za Nobela...

  • padre says:

   Autobiografija bez autorefleksije!

   • Portopranco says:

    Jovo Dopuđ,major u Srpskoj vojsci Republike Srpske Krajine bliski je rođak po majci Luki Modriću.Radojka Dopuđ,majka Luke Modrića je Srpkinja i svi njeni su se borili protiv hrvatskog fašizma.Bilo bi divno da mediji u Srbiji objave afirmativne tekstove o heroju Srbinu Jovi Dopuđu koji se borio protiv ustaša.Hvala mu.

    • Gagi says:

     Nedavno sam na you-tubu gledao intervju Mileta Ulemeka kada je boravio u Krajini za vreme ratnih dejstava 1993god. Tu on nesto pominje Jovu Dopudju i te borbe tamo.

    • RASPUCHIN says:

     Неће , брате. Налог је да се РСК и сви поријеклом са тих наших простора забораве. Морају да се забораве и сви убијени и прогнани. У питању је "мали шенген". Преведено на наш језик : најновији и највећи за.еб , већи и од ј"U"гославије. Ако се тај успостави , једном када нестане и ми ћемо са њим потпуно нестати као народ.

    • Becki konjusar says:

     Slava mom komandantu Jovi Dopudju! I sin mu je oficir u vojsci Srbije.

   • Pera says:

    Nema veceg skota na planeti zemlji od prokletog Srbina koji se odrekao vere i Boga. Pod broj jedan su ustase, pa poturice koje sebe zovu bosnjaci i siptari u Metogiji, pa makedonci, pa vojvodjanski madjari i evo sada, na nase oci postadose montenegrovci ili milovi brabonjci !

  • Ivana says:

   Pokatoličeni Srbi su najgore ustaše, nego hrvatska se hvalila kako je reprezentacija išla u Rusiju u novim za to šivanim crnim dresovima u sećanje na crnu legiju. Naivni Rusi kao i Srbi ni svatili ni reči kazali.

   • persida says:

    Pa, to ne govori u prilog Rusima i Srbima. Izgleda da ih nacisti dribluju upravo na polju inteligencije.

  • Kulak says:

   Treba stalno objavljivati da je majka Luke Modrića Srpkinja Radojka Dopuđ.

  • Aba says:

   Ne laprdajte I ne uznemiruju momka.

  • Ivke says:

   Srbin koji izda je hrvat tj. ustasa a njega ne zanima cena

 2. krojac says:

  Kakvo ludilo! Kad je on imao 6 godina nije više bilo četnika, a sasvim je sigurno i da njegov deda nije ubijen iz "četničkih razloga". Ne isključujem mogučnost da ga je ubio neki Srbin, ali to je bio neki lični sukob, svadja u pijanom stanju ili ubistvo u afektu kao reakcija na neku tešku uvredu. Ja sam u svojoj neposrednoj blizini posmatrao kako su Srbi u hrvatskoj ni krivi ni dužni po kratkom postupku optuživani i osudjivani kao nacionalisti tj. četnici. Uostalom, izgleda da nije ni utvrdjeno ko je dedu ubio i zašto. Samo je njegov pametni, ispravni sin-ustaša odmah znao da su to bili "četnici". Srbi nigde u SFRJ, a pogotovu kasnije u NDH nisu smeli šušnuti, a kamo li ubijati, pa još šarmantne hrvate, "mangupe u pozitivnom smislu". Modrić treba da se stidi svog oca i ove priče, a ne da je prihvata kao svoju.

  • ! says:

   Лука Модрић је рођен 1985 а за њега Четници су Срби из РСК, који су му убили деду а не четници из другог св рата.

   • krojac says:

    Znam ja ko je za njega četnik. Nije da se stidim četništva, nego mi pominjanje četništva u ovom vremenu to zvuči potpuno blesavo, anahrono, kao katolička priča o vešticama. Da dečko tog godišta koji je video sveta razmišlja i govori u tako arhaičnom modu. Razumeo bih da je on gradjevinski radnik negde u nekoj izolovanoj sredini gde nije video ništa ni čuo ništa. Ali ne, on je svašta video i čuo i opet ostao lud ko struja. Šta je njemu otac rekao sad je od drugorazrednog značaja. On se poistovetio i ponavlja očeve reči kao srednjevekovni vernik priču o sotoni. Deluje mi kao psihički poremećen čovek. Tu svakako treba dodati i to da on i njegova porodica izgleda nisu ni saznali pravu istinu o tom ubistvu, jer bi onda i on znao neki detalj više o samom zločinu i zločincu i on bi to verovatno bar nečim nagovestio (npr. "ubi ga jedan četnik iz susednog sela" ili sl.). Ali toga nema. U svakom slučaju, ovaj momak ako se ne stidi bar malo, ako misli da je sa ovom njegovom pričom sve u redu, ima ozbiljnih problema u glavi.

   • Ivke says:

    Zasto mi njegovo neznanje moramo razumeti?? Djubre ustasko - otpad Srbski

   • Lara says:

    a kako oni znaju ko je dedu ubio kad nema svjedoka i kako moze svaki pravoslavac biti Cetnik ako su Hrvati rado ustase to je njihov problem . Ja bi rekla da Luka glumi velikog Ustasu jer zna da se onda ostalim Ustasama dopada.

 3. padre says:

  Izgleda, da je on ipak više Hrvat, jer ga ničega nije stid.

  • Lara says:

   glumi radi Majke da ga nebi osudili da je i on cetnik ,dokazuje nesto Hrvatima a jednoga dana ce ga stici sujeta .

 4. Rodalinda says:

  Isto tako je tata odveo i ebansa u šupu i rekao mu: "Sine poljubi ga!"

 5. Gagi says:

  Odavno poznate i otrcane fraze. Sustina je da se JAVNO odreknes svog "barbarskog" porekla a mi cemo te onda tako "umivenog i osvescenog" uvesti u nas svet besprekorne civilizacije i casti. Bitno je da se prikaze da je to njegov licni stav i volja, da nikako nije primoran i ucenjen jer to u visokocivilizovanim i naprednim drustvima ne postoji. Danas je takvo vreme da je odricanje od sebe postao trend, to se cak radi iz sasvim trivijalnih razloga. U ovoj prici postoji samo jedan neresiv problem, nabolji igrac je stvoren od SRPSKOG gena - zbog toga je najbolji.

 6. Kulak says:

  Ovi poluSrbi kao što je Luka Modrić iz tzv.NDH upinju se iz sve snage dokazivati da su nekakvi hrvati.Budući su mu hrvati poklali pola materine familije u Jasenovcu,može Luka Modrić to svoje hrvatstvo obesiti mačku o rep.

 7. Istina says:

  Krvatska je stečena na krvi pravoslavaca, zato je kao zemlja prokleta, nema budučnosti u koljačkim gradovima još manje u naci-fašističkom okruženju, gde su ljudima oprani mozgovi. Vatikan radi svoje, posle 60 godina zajedničkog života iz fijoka se vade mržnje na nacionalnoj osnovi. Srbi nismo zaboravili istoriju, drugi narodi je zaboravljaju, zaboravljaju je zato što si jim oprani mozgovi i zato što jim je uglavljena mržnja. Mržnja koja jih vrača u prošlost a uništava jim budučnost.

 8. Dražen Jovan Petrović says:

  Može Luka Modrić da potpiruje "hrvatsku državotvornu mitologiju" i upinje se dokazivati svoje pravovjerno hrvatstvo ali mi Srbi znamo da mu je majka Srpkinja Radojka Dopuđ.

  • Istina says:

   Vecina komentattora ne zna sta se zapravo desava kad se srbkinja uda za ustasu, sta god ona uradila nije dovoljno da bi je ustase prihvatile kao svoju a ona nesretnica se upinje da im dokaze da im pripada sve dok ne umre. Kad se ustaskinja uda za Srbina njoj se omogucava da bude to sto jeste a u vecini slucajeva djecu okrece na ustasku stranu a Srbi i preko toga prelaze. Ko ovo zna razumjet ce.

   • persida says:

    Tacno si rekao, tajna je u srpskom kompleksu nize vrednosti. Srbin uvek popusta, jer OCEKUJE LJUBAV KOJU MEDJU SRBIMA NIKADA NIJE DOZIVEO.

   • Vjera says:

    U pravu si na žalost. U mojoj familiji svi koji su oženili hrvatice sad odgajaju hrvatiće, a one koje su se udale za hrvate odgajaju još veće hrvatiće.

    • Ivana says:

     Provereno 100% Srbi i Srpkinje su nažalost veliki slabići kako u Hrvatskoj, Bosni, Kosovu pa tako čak i u samoj Srbiji. Svi su ponosni čuvaju svoje osim Srba.

  • persida says:

   Nepismeni fudbaler uzeo pare i odradio posao, a srpska sirotinja preko interneta psuje i pljuje. Zasto se uopste objavljuje tekst o tom kretenu?

 9. Beli Orao says:

  Све су то глупе приче , мали је опран од србства незна ни своје корјене а камо ли ко је четник ! То му је написано од усташа а по логици вичите на вука док лисица коке односи, тако је то и овдје било убиле га усташе а потурито “четницима” тако да се клинац са шест година већ “пере” и припрема за овакве гадости данас !!! Усташка пропаганда и крвави пир се наставља од Крвата!!!

 10. Косовац says:

  Овај Модрић, пријатељ, земљак и истомишљеник Новака Ђоковића, наступа видимо потпуно отворено, не треба се толико љутити на њега. Треба само констатовати какве све проблеме имају бивши Срби. …..Теже је и непријатније је када неки назови Срби, обучени од стране лукавих комуниста као ова(ј) persida, крену у антисрпски бој. Они шире несносни сорошоидни „мирис“, да је ето чудо да смо још уопште живи. И да им одсечеш њихов богумилски језик, не помаже, они ће да проговоре на дупе.

 11. Gagi says:

  Jadna su nasa genetska braca kada padnu u ruke katolickim ljudozderima. Tu postoje samo dve mogucnosti, mogu da budu zaklani ili da se samoinicijativno mentalno zakolju. Posle toga imaju zadatak da diplomiraju, diplomski rad su prosli ako pokazu visokostrucno znanje u negiranju svake pomisli ko su bili i sta su. Tek onda mogu da budu prihvaceni u visoko posvecenu i najkrvolocniju lopovsku zajednicu. Varaju se svi koji misle da je umetnicka renesansa dovela do duhovne renesanse, to je bio samo izlet u nesto nepoznato sto nije svojstveno ljudozderima. Svaki zivi stvor na svetu je prevaren i hipnotisan. Sva nova savremena dostignuca su zapravo masovna hipnoza majstora zivotne iluzije. Sve sam blize razmisljanju da ce nastati veliki haos u svetu. Sav taj haos prave Rimski narcisoidi, oni su izuzetno spremni za paganske obicaje zrtvovanja drugih zarad svoje dominacije. Malo li je 60 000 spaljenih "vestica" u Evropi koje su rodile i na taj nacin stvorile buducnost danasnje Evrope. Ljudi moji, mi imamo posla sa ubicama i olosima, sta nam je raditi. Nista, da cekamo i da se dogovaramo, ubica je u pravu.

 12. petrovgrad says:

  Pavelić, Artuković, Budak, Francetić i sada ovaj Modruć, sve sami "zagorci".

  • krojac says:

   Pavelić i artuković hercegovci, budak i francetić ličani.

 13. Ko To Tamo Peva says:

  ove ustase vode rat protiv mrtvih Cetnika - Cetnici su pobijeni svi do jednog 1946 godine avaj polu hrvat laze da mu majka iz kruseva Sela srbi nisu ziveli u Krusevu Selu nego Hrvati rat e 90 ih bijo izmedu crveni ustasa i srpski jugoslovena cetnik nije postajao u jugoslaviji rat je voden a osnovu MRTVIH cetnika

 14. Baja says:

  Taj četnik što mu ubio dedu je na kapi imao slovo U...čudan neki četnik !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u