ЛУЛА ДА СИЛВА: Варвари и фашисти ће бити кажњени

LULA DA SILVA: Varvari i fašisti će biti kažnjeni

8 januara 2023

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva rekao je da će pristalice Žaira Bolsonara koji su nasilno upali u Kongres, zgradu Predsedništva i Vrhovni sud, biti pronađeni i kažnjeni. Lula je zbog večerašnjih događaja doneo ukaz o intervenciji federalnih snaga.

Lula da Silva nazvao je pristalice Žaira Bolsonara „varvarima i fašistima“.„Ono što se danas desilo u Braziliji je varvarstvo. Svi koji su učestvovali u neredima biće pronađeni i kažnjeni. Smatram da je danas došlo do sigurnosnog proboja. Izgrednike možemo nazvati fašistima, fanaticima i učinićemo sve da nađemo njihove finansijere, biće kažnjeni u skladu sa zakonom najoštrije“, poručio je Lula.

Intervencija federalnih snaga je poseban režim koji dozvoljava, između ostalog, upotrebu vojske za održavanje reda i zakona.

Ranije danas, pristalice bivšeg predsednika Brazila Žaira Bolsonara probile su bezbednosnu blokadu i upale u Nacionalni kongres, zgradu Predsedništva i Vrhovni sud u znak protesta protiv izborne pobede Lule de Silve koji je položio zakletvu prošle nedelje.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Lula je kriminalac kao i Bolsonaro. Sve olos do olosa. Brazil, jedna od najbogatijih zemalja sveta tone u propast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *