МАЂАРИ ОБЈАВИЛИ: Сорош дао милионе за хаос у Мађарској

MAĐARI OBJAVILI: Soroš dao milione za haos u Mađarskoj

23 aprila 2017

Džordž Soroš „upumpao“ je u svoje „agencije“ u Mađarskoj 1,2 milijarde forinti (3,8 miliona evra), stvarajući novu, alternativnu opozicionu organizaciju kako bi nastavio da napada mađarsku vlast, rekao je Balaš Hidvegi, direktor za komunikacije vladajuće stranke Fides premijera Viktora Orbana.

Prema Hidvegiju, organizacije povezane sa Sorošem su sve „promigrantske grupe, mediji ili političke institucije“. Oni napadaju politiku Vlade o migraciji i „uporno diskredituju Vladu u inostranstvu“, zarad „darežljive podrške“, prenosi agencija MTI.

Hidvegi je izdvojio Helsinški komitet i Grupu za ljudska prava TASZ kao glavne primaoce Soroševe pomoći i insistirao na tome da su te organizacije primile više od 40 odsto „Soroševog novca“.

Hiljade Mađara okupilo se danas u Budimpešti na „mirnom maršu za Vladu, Rusiju i protiv svega ostalog“, koji je organizovala mađarska satirična „Dvorepa pasja partija“.

Kako se navodi, protest je „sarkastična reakcija na trenutna dešavanja u Mađarskoj“, poput vladinih bliskih veza sa Rusijom i kampanje protiv migracione politike milijardera Džordža Soroša, prenosi AP.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *