МАЂАРИ ОТКРИВАЈУ: Долази Лавров – Русија пружила руку ЕУ како би спречила опасан хаос и уништење – ЕВО ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ

MAĐARI OTKRIVAJU: Dolazi Lavrov – Rusija pružila ruku EU kako bi sprečila opasan haos i uništenje – EVO ŠTA ĆE SE DESITI

31 avgusta 2021

Mađarski politički ekspert Miklos Kevehazi govorio je o odnosima Budimpešte i Moskve, izlasku Mađarske iz Evropske unije, i stvaranju nove Evrope.Kapije ruskog uticaja

Nemački mediji optužili su Mađarsku da navodno sve više odstupa od načela evropske demokratije, postajući autokratska i nacionalistička država. Kako je pisao Die Velt, Budimpešta navodno postaje kapija ruskog uticaja u Evropskoj uniji.

Na prvi pogled može se učiniti da je autor nemačkog izdanja u pravu, posebno ako se setite da je upravo Mađarska postala prva država EU, koju je tokom svoje evropske turneje, posetio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Međutim, prema mađarskom političkom stručnjaku Kevehaziju, poziciju Mađarske treba posmatrati na drugačiji način.

„Mađarska je danas zemlja Evropske unije, čija se spoljna politika prema Rusiji može sa sigurnošću nazvati primerom razuma, poštovanja drugih država i njenih naroda, i primerom izgradnje zajedničkih ekonomskih interesa“, rekao je Kevehazi.

Takođe je naglasio da, za razliku od mađarskog rukovodstva, političari drugih evropskih država nisu u stanju da zaustave “ludi” talas rusofobije u Evropi.

Poseta Sergeja Lavrova

Ruski ministar spoljnih poslova započeo je evropsku turneju posetom Mađarskoj. Prema rečima mađarskog političkog stručnjaka, Lavrov nije slučajno izabrao Budimpeštu, kao prvi grad na svom putovanju po Evropi.

„Čini mi se da je Lavrov, shvatajući kolosalnu opasnost od predstojećih događaja na evropskom kontinentu, pružio svoju ruku političarima EU, kako bi sprečio opasan haos i uništenje“, rekao je mađarski politikolog.

On upozorava da se nevolje zaista približavaju Evropi, a da je političko rukovodstvo zemalja EU, kao i čitavog sveta, u snu, ne primećujući da im zemlja klizi pod nogama.

Evropska katastrofa

Kakva se katastrofa nadvija nad evropskim zemljama? Prvo, simptomi „stare bolesti” kontinenta- antisemitizma, katastrofalno se povećavaju u evropskim zemljama.

Prema Kevehaziju, savremeni antisemitizam u zapadnim zemljama nastao je zbog činjenice da briselska administracija ne razume osnovne vrednosti evropske civilizacije, koje se zasnivaju na deset biblijskih zapovesti. Ali upravo su ove zapovesti, koje je Mojsije primio na brdu Sinaj, glavni moralni temelj ljudskog postojanja u Evropi.

Međutim, sada postoji ponovna tendencija uništavanja najdubljih korena jevrejske kulture. Stoga, kako napominje stručnjak, ne čudi što su danas i jevrejski narod i jevrejska država, na meti beskrajnih destruktivnih udara.

„Eskalacija svega ovog u Zapadnoj Evropi, glavna je odgovornost liberala, koji zajedno s radikaliziranim muslimanskim migrantima, unose antisemitizam u svoje države, i bespomoćno ga tolerišu. Teroristički napadi i ubistva posljednjih godina na teritoriji Evrope najupečatljiviji su dokaz ove ozbiljne opasnosti”, ističe mađarski ekspert.

Drugi problem u Evropi je potpuno uništavanje kulta ženstvenosti i muškosti, koje je povezano sa neverovatnom aktivacijom LGBT pokreta.

„Postoje hiljade ozbiljnih, nepovratnih posledica ove izuzetno opasne struje liberalizma, koja sve više dominira u zapadnom svetu- uništenje evropske intelektualne tradicije, postojanja, moralnih normi i kulturnih osnova“, navodi analitičar iz Budimpešte.

Najstrašnija posledica ovog trenda je dolazak doba bez ljubavi i bez dece, i potpuno uništenje evropske civilizacije.

U vezi sa svim evropskim trendovima, u Mađarskoj se sve više čuju glasovi o dobrovoljnom izlasku iz EU, i njegovih pristalica ima mnogo.

Međutim, niko ne može predvideti kakve će posledice imati izlazak Mađarske iz evropske “zone smrti”. Kevehazi smatra da drugi narodi, koji često ne dele principe svojih kukavičkih vođa, mogu slediti primer Mađara.Takvi procesi neće biti ni tihi ni mirni. Ipak, u Budimpešti mnogi već glasno govore: “Postoji život i izvan Evropske unije”.

„Po mom mišljenju, Mađarska ne bi trebala napustiti Evropsku uniju, već opasne liberalne tendencije, po mogućnosti zauvek. Moramo ponovo početi sa izgradnjom nove Evrope”, zaključuje je politikolog.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Beli Orao says:

  Šta reći ? Sve je tako kao što je ovaj čovjek rekao ! Evropa potiskuje normalne ljude i porodice a uzdiže pederluk i isopolne brakove , čak i u školama tj.predškolskom ulijevaju dječici da su istopolni brakovi i veze sasvijem normalne stvari ! Već toliko daleko idu da im ispiraju mozak i nameću iskrenute vrijednosti !!!

 2. Beli Orao says:

  Zaboravi reći da i ludi vučić pripada tim Bezumnjacima !

  • ostrogorski says:

   Lako je Vučiću biti lud kad ludi imaju parlamentarnu većinu.

 3. Rista says:

  "Moramo ponovo početi sa izgradnjom nove Evrope"! Pa da. To i jedni i drugi hoće. "Opasna struja liberala" na svoj način, male državice na svoj način, samo što oni opasni ne zavise od malih. Dakle, novu Evropu će izgraditi islamska opasna struja liberala. Ali nisu islamisti. Islamisti u EU su ratnici liberala. Na ovaj ili onaj način. (proširena amerikanska verzija)

 4. Kosovac says:

  Ala je odvalio glupost ovaj Mikloš Kevehazi da u Evropi vlada antisemitizam. Baš suprotno, u Evropi vlada Semitizam, u svemu prema „Protokoli Sionskih Mudraca“. To vide i vrapci na grani. Semitizam, ili preciznije Čivutizam. Najpreciznije, Sorošoizam. Kada je onomad Orban istakao one bilborde protiv Civilnog društva, odmah se javio ambasador Izraela da protestvuje što su mu ugrožena ljudska prava. Pa mu je onda Natanijahu zapušio usta da se ne ofira tako direktno. ……………Antisemitizam se javlja samo u opoziciji, brojčano vrlo malo i uopšte nije opasan. Daleko je od toga da bude kao u fašističkoj Nemačkoj svojevremeno. Eventualno ako računaju u antisemitizam one koji se bune što Jevreji i dalje traže da ponovo naplate svoja stradanja od fašista. Čak i Srbe proglašavaju za antisemite iako Jevrejskoj zajednici u Beogradu plaćaju milion evra godišnje (20 godina) kao restituciju. Iz straha da ih ne proglase za antisemite, i Srbi ne smeju čak ni da opsuju one Čivute koji su se potpisivali na peticijama i zahtevima da NATO pakt bombarduje Beograd, da ako neka bomba potrefi Slobodana Miloševića.

 5. Gagi says:

  Sto bi Rusija pruzala ruku dokazanim istorijskim neprijateljima svoga naroda kada danas ima sve resurse za samostalan zivot. Moze da bude samo jedno,danas su politicari u Rusiji u dogovoru sa svetskom oligarhijom. To su zapravo katolicki komunisti koji prde u istu tikvu. Sada Ruski komunisticki politicari spasavaju svoju centralu moci Vatikan i njihove nebulozne svetske aspiracije koje su dozivele svetski krah. Drugo su nesto bili Romanovi, drzavu su izgradjivali na svojoj Pravoslavnoj i istinskoj veri. Ovi danas su Vatikanski komunisticki internacionalisti koji eto, priskacu u pomoc.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *