МАЂАРИ РАЗБИЈАЈУ ЗАПАД: Орбан укида санкције Русији!

MAĐARI RAZBIJAJU ZAPAD: Orban ukida sankcije Rusiji!

25 marta 2016

putin_orban2 8Rusko ministarstvo industrije i trgovine saopštilo je da pregovara sa zvaničnom Budimpeštom o zajedničkoj proizvodnji ruskih vagona i tramvaja u Mađarskoj.

Tokom posete Mađarskoj, ruski ministar za industriju i trgovinu Denis Manturov sastao se sa mađarskim šefom diplomatije Peterom Sijartom i premijerom Viktorom Orbanom.

– Razgovarali smo detaljno o zajedničkoj proizvodnji ruskih vagona – rekao je Manturov, dodajući da je i ruska kompanija koja proizvodi vagone učestvovala u pregovorima.

Prema rečima ruskog ministra, projekat bi podrazumevao nabavku opreme u Mađarskoj i Istočnoj Evropi.

– Trenutno razmatramo mogućnost izrade zajedničkih ponuda kako bismo nastupali na tenderima na Bliskom istoku i Severnoj Africi, odnosno u Egiptu – rekao je Manturov.

 

Rusija i Mađarska imaju bliske industrijske veze u oblasti saobraćaja, elektronike i farmaceutskih proizvoda, istakao je ministar.

Prošlog meseca, ruski predsednik Vladimir Putin i mađarski premijer Viktor Orban potpisali su nekoliko sporazuma tokom sastanka u Budimpešti.

Putin je tada rekao da Rusija gleda na Mađarsku kao na strateškog partnera i da će nastaviti zajednički da rade na korisnim projektima. Na sastanku je rečeno i da Budimpešta želi saradnju sa Moskvom.

(Vesti-online.com)

KOMENTARI18 komentara

 1. giulio1970 says:

  Raspada se EU i u praksi ne samo u teoriji.Bravo Orbane .

 2. Pirus says:

  Koj saves je opstao u istoriji u kojem je usla Hrvatska?Austroungarska,Treci rajh,Jugoslavija u dva navrata sad je dosla na red i zalosna evropska unija.Koj im je kriv kad ne uce istoriju.

 3. rema says:

  Ma karaj Amere!

 4. SRBIN says:

  I JA SAM RADOVAN KARADŽIĆ - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1285894291426885&set=a.156526797696979.38812.100000189795926&type=3&theater

 5. mudrijaš says:

  dok ovaj naš kvisling odbija 10 mlrd od rusa za unapređenje Srpske privrede, i povećanje izvoza u Rusiju....

 6. UROS says:

  SRBIJA SE SPREMA ZA 27.MART! Organizovan dolazak iz drugih gradova! - U nedelju, 27. marta u 14 časova na Trgu Republike zakazan je veliki narodni miting protiv NATO okupacije sa zahtevom za hitnim raspisivanjem referenduma o saradnji sa NATO paktom. Predviđeno je da se nakon okupljanja krene u šetnju ka RTS u cilju probijanja medijske blokade i zahtevima za uključenje u nacionalni dnevnik. DA USTANE SRBIJA! Organizovan prevoz iz sledećih gradova: Novi Sad – 064 928 32 30 Šabac – 064 8587328 Ruma – 064 1265893 Kragujevac – 062545852 Valjevo, Lajkovac i Lazarevac – 069 524 3575 Kraljevo – 069 5416182 Niš i Leskovac – 062 1147807 Požarevac –064 459 8849 Smederevo – 063 382288 Za više informacija: 064 33 82 863 http://zavetnici.rs/?p=5197

 7. N. says:

  Očekivano, ovo može biti samo plus Srbiji sa novom i savesnom vlašću. Koja naravno neće doći sama od sebe.

 8. milanm says:

  mudrijasu...ma nije nama kvisling pisousti kriv. Krivi smo mi sami sebi sto nam je ovako, sve pa nesto nesuvislo i neodredjeno kome jatu 'ocemo da se pridruzimo, a vreme ide i pametni drzavnici 'vataju voz prema konkretnom i boljem! Instalisali smo si u sami Generalstab vojske Srbije NATO, nesto slicno je bilo instalisano i pre, u onim bivsim drzavama, pa sada kukumavcimo i ostajemo tu gde jesmo. Znaci postoji tradicija nesto kao sto bi Kinezi rekli "Stari prijatelji", jest da su nas nema tome tako davno milosrdno zasipavali osiromasenim uranijumom. Pitam se sta bi bilo da su nas obogacivali? Necemo mi nigde odavde, mozemo samo biti sve nestrpljiviji s razloga samonametnutog robskog stanja. Imamo li snage, mozda i volje promeniti nesto ili ici tako dalje i aplaudirati picoustom pred izbore, jer je hvala Bogu u kodicionalu osudio Miskovicevoga sina. Zivi bili pa videli posle nekog vremena. Bojim se da ce Vlada Srbije na kraju morati da plati Miskovicu sve pa i za pretrpljeni zivot, kakav takav, jadan, da li, kroz vreme pod sumnjom! Jedini problem je sto ne postoji artikulisana sila u Srbiji koja prioritetno i na prvome mestu ima drzavu Srbiju. Ostalo se po-slozi samo po sebi, a veleizdajnici takodjer dodju po svoje, bez halabuke, velikih reci i zaklinjanja u majku svoju!

 9. SRBIN says:

  NATO na Srbiju izvršio više vazdušnih napada, nego na Avganistan, Libiju, Irak i Siriju ZAJEDNO! Na osnovu statistike koju je uradio David Kilcullen, ispada da je Srbija daleko opasnija od terorista IGIL i Al Kaide zajedno. Naime, prema zvaničnim podacima NATO, za 78 dana bombardovanja u akciji Operation Allied Force, Alijansa je izvršila tačno 19 484 vazdušnih napada na teritoriju Srbije, ubivši pri tom između 1200 i 2500 ljudi (zvanična potvrda broja žrtava nikada nije data). Tokom bombardovanja Avganistana je zvanično (za nešto manje od tri meseca) obavljeno 6500 vazdušnih napada, nad Libijom (tokom 215 dana) 9700, a tokom bombardovanja Iraka i Sirije zajedno 2 796 napada. Ukupno uzevši, na ove četiri arapske zemlje u kojima se, kako zvanično tvrde, sile Alijanse bore protiv terorista, je izvršeno 18 996 avionapada, dakle tačno 488 manje nego na jedinu evropsku zemlju koja je bombardovana nakon Drugog svetskog rata. Ne zaboravimo, reč je o istoj onoj Srbiji koja je bila na strani saveznika u oba svetska rata. O Srbiji koja je slobodu od nemačkih monstruma u Velikom ratu platila izgubivši između 1 100 000 i 1 300 000 stanovnika, što je činilo gotovo trećinu ukupnog stanovništva zemlje, odnosno oko 60% njene muške populacije. I, naravno, reč je o istoj onoj zemlji koja je pobedu nad nacistima platila životima više od 500 000 Srba. Zanimljivo je prisetiti se da, uprkos ovako masovnom i dugotrajnom bombardovanju, ni jedan jedini vojnik Alijanse nije zakoračio na Kosovo i Metohiju dok se i poslednji srpski vojnik, pod političkim pritiskom, nije povukao sa ovog dela teritorije Srbije. Pretpostavljam da su Srbi zaslužili ovakav tretman zbog svog herojskog istorijskog nasleđa. Narod je možda zaboravio, ali stanovnici Bele kuće tačno znaju čija se zastava, jedina u istoriji Amerike pored američke, vijorila na kupoli tog zdanja. Kao što i vlastodršci Francuske znaju u čast čije vojske su zvonila zvona Notr Dam, a stanovnici Downing Street 10 pamte zarad čije pobede su zvona Big bena neprekidno zvonila 24 sata. Ili su Srbi naprosto ovo krvavo bombardovanje zaslužili zbog činjenice da su čak dva puta u mračnom XX veku razrušili velike, zlokobne carevine i prekinuli nemačke snove o vladavini svetom. Na pragu izgradnje novog nemačkog carstva, ne mogu da se ne setim stare arapske poslovice koja kaže da se stvari koje se dogode jednom ne moraju nikada više ponoviti, ali da, kada se nešto dogodi dva puta, mora da se dogodi i treći put. Ja ne znam da li je ta arapska poslovica tačna, ali mora postojati jak razlog zbog koga su za Evropu, u poređenju sa bombašima samoubicama koji nemilice ubijaju ljude po aerodromima, metroima i na ulici, Srbi toliko zastrašujuća pretnja.

 10. Lajla says:

  Koji Car taj Orban! Otero Merkelovu u 3MP zajedno sa MMF i Nato.

 11. Nada says:

  Nije dovoljno samo protestvovati treba traziti ostavku Vuciceve vlade i Nikolica.Srbija ce mjesec dana biti bez vlade?Privremena patriotska vlada je dobro rjesenje.Rusija ce pomoci.

 12. BORA CORBA says:

  Bora Čorba podržao skup 27. marta! Bora Đorđević podržao je skup 27. marta u Beogradu na Trgu Republike u 14 časova protiv NATO okupacije! Pogledajte video snimak: https://www.youtube.com/watch?v=kA29bkhylBM

 13. Mars says:

  Kakav lazovski sajt. Ni rec o sankcijama.

 14. don says:

  Ovaj fotografija je pre sankcija.Nece Madjari da ukinu sankcije sigurno.Ako iko mrzi Ruse to su Madjari.

 15. vojin says:

  Srbija treba da udje u NATO, zato sto Rusi vole da ekonomski saradjuju sa NATO zemljama.

 16. N. says:

  don, Mađari ne mrze Ruse već boljševike, to su dokazali 1919, 1956 i 1991. povremeno idem u Mađarsku i razgovaram sa ljudima. Više su kivni na Rumune i Slovake ali retko ko je neodmeren u svojim kritikama. Rusi im uzgred nisu oduzeli ni pedalj zemlje.

 17. kosovac says:

  SRBIN, Ne skrnavi čestito ime Radovana Karadžića parolom onih Govnara Šarli Ebdo. Ta parola bi lepše stajala tebi i „Majkama Srebrenice nerotkinjama“.

 18. kosovac says:

  BORA CORBA, Odlična reklama, treba je ponoviti još najmanje 100 puta. Verovatno je besplatna na ovom sajtu. Bora Đorđević bi mogao okupljenim 27. marta da objasni način kako se treba ulizivati Hrvatima iz duboko moralnih razloga. Pa naplatiti koncert. A za Srbe biće volonterski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *