МАЂАРИ СВЕ ОТКРИЛИ: Пре сукоба у Звечану, КУРТИ СЕ САСТАО СА СОРОШЕВИМ СИНОМ

MAĐARI SVE OTKRILI: Pre sukoba u Zvečanu, KURTI SE SASTAO SA SOROŠEVIM SINOM

1 juna 2023

U svetlu činjenice da je u Zvečanu povređena i nekolicina mađarskih vojnika pri Kforu, „Mađar nemzet“ skreće pažnju na to se „pre eskalacije krize na Kosovu Aleks Soroš, sin Džordža Soroša, konsultovao sa premijerom Albanije Edijem Ramom.

„Premijer Albanije i biznismen Aleks Soroš večerali su zajedno pre više od nedelju dana“, navodi mađarski list, pri čemu je propustio da ukaže na to da se naslednik američkog milijardera i „filantropa“ pre nekoliko dana sastao i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Kako podseća „Mađar nemzet“ pozivajući se na „Njujork post“, američki državni sekretar Entoni Blinken je na albanskim izborima intervenisao zastupajući interese Džordža Soroša.

Mađarski institut Dvadeset prvi vek skrenuo je pažnju na moć koju Džordž Soroš ima u Albaniji i uopšte na Balkanu, piše „Mađar nemzet“ i podseća da su mejlovi koje je objavio „Vikilis“ otkrili da je bivši američki državni sekretar Hilari Klinton „prihvatala brojne Soroševe savete“ u toku američkog mešanja u unutrašnje političke procese u Albaniji koji su imali za cilj da „smene neprijateljsku vladu Saljija Beriše“.

Kako napominje mađarski list, nakon dolaska na vlast Edija Rame, koji je inače bio stipendista Soroševe fondacije i koji je sa njom povezan na više nivoa, uticaj američkog milijardera u Albaniji značajno je porastao.

Aleksandar Soroš je predsedavajući liberalnih Fondacija za otvoreno društvo, čija je nadležnost, kako se navodi, da daje grantove za ciljeve koji promovišu „rast inkluzivnih i živahnih demokratija“.

(RT Balkan)

KOMENTARI4 komentara

 1. Jova says:

  Kø je veci samråd ØD ova dva?

 2. Milutin says:

  Dokle više sa tim lažima o demokratiji. Demokratija ne postoji za sada nigde u svetu. Ono što nazivamo demokratijom je lažna projekcija izgradnje kuće od krova. Tako se ništa ne gradi. Koliko bi samo trebalo Atlasa da drže takvu konstrukciju. Jer na temeljima ekonomskog despotizma se ne može izgrađivati demokratija. Prvo je potrebna ekonomska demokratija a mi tek izdaleka možemo da naslutimo šta je to. A sama po sebi stvarna demokratija je ipak samo štula, kao što ju je imao Vuk Karadžić, kojom možemo da odhramljemo na dalekom putu ka civilizaciji. U Evropi, ako ne i u najvećem delu sveta, jedino je poznata takozvana Vinčanska Civilizacija. Njoj nije bila potrebna demokratija. Jer ona je bila mnogo više od toga. Ali su nju uništili krvoločni pretci današnji zapadnih evropljana. I do dan danas se nisu oslobodili tog genetskog nasleđa.

 3. milorad5 says:

  prebacuju operaciju na brisel i EU,izbacuju amerikance iz igre jer tamo će doći do promene vlasti i opadanja apsolutne moći novog svetskog poretka i oni žele da zadrže momentum preko svojih trolova i birokratije u EU..krajnja mušterija je NAMAČKA i soroš koji je umro je LAŽNI JEVREJIN..on je bivši SS računovodja, potporučnik SS...ovo je sad zamena lokomotive takoreći ali umesto dizelke sad stavljaju ćiru..što znači da će ponuditi neke "povoljne ustupke" nama,i tu ih treba sačekati i ne prihvatati ništa,ako pametno odigramo na kraju će biti zadovoljni AUTONOMNOM POKRAJINOM KOSOVO:)sad treba prekinuti sve pregovore na neodredjeno vreme i pustiti ih da dolaze sa "konsturktivnim predolozima" jer su vojnu polugu pritisaka i pretnji ovim predstojećim promenama u USA potpuno izgubili---verovatno to znači i da će bondstil da se konačno zatvori kao što je već više puta i NAREDJENO za vreme trampa pa je to opstruirano iz pentagona i odlagano više puta..Samo ih pustiti da se izlanu,doćiće sami iz EU prvo će da prete prekidom prijema što je budalaštian an kvadrat ..zatim će poleti da nude pomoć i kredite..što da ne ionako evropski gradjani plaćaju takod a to mogu da budu vrlo VELIKE SUME :)a teli su za DŽ mamu im jbm..mislim da negde na 500 milijardi dolara i vraćanje kosova u sastav srbije kao autonomiej evropskog tipa.prijem u eu i specijali paket pomoći za "usaglašavanje" u KERŠU od nekih 20 milijardi eura može da pokrije RUDARSKE TANTIJEME KOJE BI TREBALI DA PLATE NAMA A ŠIPTARIMA ONI NIŠTA PLATITI NEĆE:)ZATIM OTETA CRKEVENA I PRIVATNA IMOVINA BEZREZERVNO DA SE VRATI I MI MIŽEM OA PRISTANEMO NA NEKI SPECIJALNI AUTONOMNI STATUS KOSOVA U OKVIRU EU..ZNAČI NOMINALNO SMO MI I DALJE SUVERENI NA KOSOVU ALI GA VODI BRISEL TO VEĆ IMA ZA NEKOLIKO REGIJA U EVROPI OD POSEBNE VAŽNOSTI ZA ZAVERU ZVANU NOVI SVETSKI POREDAK I NE BI BIL ONIŠTA NOVO...ALI MI ULAZIMO U EU PRAVNO SA KOSOVOM PA ONDA KAD PLAE MOGU I DA KOPAJU I DA BUDU DE FAKTO UPRAVA TTE TERITORIJE ..ŠIPTARI I ALBANCI SU GA NAJBEALI MAJCI U TAKVOM SCENARIJU..BELOG DANA VIDETI NEĆE URUDNICIMA KOJE I MSPREM,AJU EU GOSPODARI..I NIKAKO U NATO..NEUITRAALNOST..PRISTAĆE NA SVE OVO ŠTO SAM NAVEO JER VEĆ SU U PANICI,TREBA IM SVE TO NA KOSVU JER GA IZ RUSIJE I KINE VIDETI SKORO NEĆE:)

 4. Petar Kotromanjić says:

  Koji su ovo mentoli! Samo face kada vidiš sve ti je jasno. Pa makar znamo ko je iza I ko sve to organizuje. I to onda lepo staloženo fino zavrsiti I sve uredu. Hehehe. Kakve face ova dva mentola. Stvarno ih izjeda destrukcija. Baš stvarno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *