МАЂАРИ ТВРДЕ: Сорош стоји иза Бајдена

MAĐARI TVRDE: Soroš stoji iza Bajdena

19 novembra 2020

MAĐARSKI politički ekspert Mikloš Kevehazi ocenio je da bi sa promenom rukovodstva u Sjedinjenim Državama moglo doći do revizije odnosa Vašingtona prema Ukrajini i balkanskim zemljama, što bi moglo dovesti do ozbiljnih neprijatnosti za Rusiju.

Naglasio je da Bajdenovu predsedničku kampanju ne finansira niko drugi nego Džordž Soroš. Odiozni američki milijarder rusofob.

Zato, ako Bajden preuzme mesto šefa države, njegov sponzor će se još snažnije uključiti u celu igri jer je novac uložio u Bajdenovu kampanju radi uticanja na spoljnu politiku SAD.Kevehazi je podsetio da su pod Obamom Hilari Klinton i Džo Bajden već bili zavisni od Soroša, toliko da su bili njegove marionete.

Naglasio je da to nisu „nikakve spekulacije“.

Naveo je da je Wikileaks nedavno objavio mejlove političara koji su ofirali sve karte (tadašnje) Bele kuće.

Kevehazi je ukazao i da je Sorošev sin Aleks bez ikakvog dvoumljenja izjavio da će, ako Bajden pobedi, doći do velikih promena u američkoj politici:

„A ni to nije bilo njegovo golo umovanje. On zna o čemu govori. Njega je nasmejalo rašireno uverenje da odnosi između EU i SAD neće pretrpeti velike promene u slučaju Bajdenove pobede. Soroš mlađi je objasnio da Demokratska partija namerava da učini sve da američka hegemonija ponovo trijumfuje. Aleks je naglasio da je imidž Amerike u Evropskoj uniji na tako niskom nivou da je to bez presedana“.

Kevehazi smatra da će Bajden postati pouzdan partner EU, da će podržati evropske kompanije u postavljanju 5G mreža i pomoći Evropi da se rastane od ruskog gasa dok radi na prelasku na čistu energiju.

Mađarski ekspert smatra indikativnim što se Sorošev sin obratio EU sa predlogom da pomogne u borbi protiv Ruske Federacije radi jačanja nezavisnosti Ukrajine. Soroš mlađi takođe smatra da je neophodno što pre uključiti države zapadnog Balkana u EU jer je to vrlo nepovoljno za Rusiju.

Kevehazi je podsetio i na procenu Sergeja Lavrova da će Balkan uskoro postati jabuka razdora tu sudaraju ambicije mnogih zemalja. I da zato nije isključeno da će se na Balkanu dogoditi moćna geopolitička konfrontacija.

KOMENTARI3 komentara

 1. test01 says:

  Znaju Srbi sve to odavno ali su soroseve anti-Srpske NVO i dalje i vise nego aktivne u Srbiji kao i na citavom Balkanu a tzv predsednici mu podnose redovne raporte i izvrsavaju njegova naredjenja. To ce ici tako sve dok narod ne ustane...

  • doktrina soka says:

   I placa ih srpska vlada.

   • Velika Metla says:

    Srpska vlada NE POSTOJI. Ovo za šta kažu da je vlada je Soroševa vlada. Da je to srbska vlada sve te NVO bi bile proterane za 24 časa. Pa bi tako i satanista Soroš ostao kratkih ruku u Srbiji. Ali pošto imamo kukavice u politici Soroš satanista radi šta mu volja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *