МАЂАРИ ТВРДЕ: Сорош стоји иза Бајдена

МАЂАРИ ТВРДЕ: Сорош стоји иза Бајдена

19 новембра 2020

МАЂАРСКИ политички експерт Миклош Кевехази оценио је да би са променом руководства у Сједињеним Државама могло доћи до ревизије односа Вашингтона према Украјини и балканским земљама, што би могло довести до озбиљних непријатности за Русију.

Нагласио је да Бајденову председничку кампању не финансира нико други него Џорџ Сорош. Одиозни амерички милијардер русофоб.

Зато, ако Бајден преузме место шефа државе, његов спонзор ће се још снажније укључити у целу игри јер је новац уложио у Бајденову кампању ради утицања на спољну политику САД.Кевехази је подсетио да су под Обамом Хилари Клинтон и Џо Бајден већ били зависни од Сороша, толико да су били његове марионете.

Нагласио је да то нису „никакве спекулације“.

Навео је да је Wikileaks недавно објавио мејлове политичара који су офирали све карте (тадашње) Беле куће.

Кевехази је указао и да је Сорошев син Алекс без икаквог двоумљења изјавио да ће, ако Бајден победи, доћи до великих промена у америчкој политици:

„А ни то није било његово голо умовање. Он зна о чему говори. Њега је насмејало раширено уверење да односи између ЕУ и САД неће претрпети велике промене у случају Бајденове победе. Сорош млађи је објаснио да Демократска партија намерава да учини све да америчка хегемонија поново тријумфује. Алекс је нагласио да је имиџ Америке у Европској унији на тако ниском нивоу да је то без преседана“.

Кевехази сматра да ће Бајден постати поуздан партнер ЕУ, да ће подржати европске компаније у постављању 5Г мрежа и помоћи Европи да се растане од руског гаса док ради на преласку на чисту енергију.

Мађарски експерт сматра индикативним што се Сорошев син обратио ЕУ са предлогом да помогне у борби против Руске Федерације ради јачања независности Украјине. Сорош млађи такође сматра да је неопходно што пре укључити државе западног Балкана у ЕУ јер је то врло неповољно за Русију.

Кевехази је подсетио и на процену Сергеја Лаврова да ће Балкан ускоро постати јабука раздора ту сударају амбиције многих земаља. И да зато није искључено да ће се на Балкану догодити моћна геополитичка конфронтација.

KOMENTARI3 коментара

 1. test01 says:

  Znaju Srbi sve to odavno ali su soroseve anti-Srpske NVO i dalje i vise nego aktivne u Srbiji kao i na citavom Balkanu a tzv predsednici mu podnose redovne raporte i izvrsavaju njegova naredjenja. To ce ici tako sve dok narod ne ustane...

  • doktrina soka says:

   I placa ih srpska vlada.

   • Velika Metla says:

    Српска влада НЕ ПОСТОЈИ. Ово за шта кажу да је влада је Сорошева влада. Да је то србска влада све те НВО би биле протеране за 24 часа. Па би тако и сатаниста Сорош остао кратких руку у Србији. Али пошто имамо кукавице у политици Сорош сатаниста ради шта му воља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u