МАЂАРСКА БЛОКИРАЛА ЕУ: Ништа од санкција Русији

МАЂАРСКА БЛОКИРАЛА ЕУ: Ништа од санкција Русији

8 маја 2022

Мађарска је наставила да блокира предлог Европске уније којим би се забранио увоз сирове руске нафте, стопирајући нови пакет санкција ЕУ које за циљ имају председника Русије Владимира Путина, рекли су извори упућени у ово питање, пренео је Блумберг.Данашњи састанак 27 амбасадора ЕУ завршио се без договора, а очекује се да ће се разговори наставити наредних дана, рекли су извори који су инсистирали на анонимности, јер су разговори одржани иза затворених врата.

Иако је ЕУ предложила да Мађарска увози руску нафту 2024. године, предлог Брисела није успео да убеди Будимпешту, која наставља да блокира овај план.

ЕУ је планирала да уведе санкције до 9. марта Дана победе, којим се означава крај Другог светског рата.

Лидери групе Г7 ће да касније у току дана одржати онлајн састанак на којем ће разговарати о рату у Украјини, али одлагање увођења санкција би могло да ограничи најављени дневни ред.

(Тањуг)

KOMENTARI3 коментара

  1. Косовац says:

    Чујеш, Европска Унија има 27 амбасадора. Ја још нисам пронашао никога у геополитичком свету који би могао са толиком силом да се избори. Ми у Београду само са једним сличним амбасадором имамо проблема преко главе, а тек шта ћемо са 27 њих смрдљивих.

  2. Косовац says:

    Када например дође неки амбасадор у неку наређену страну државу, онда он треба да буде примљен од Врха државе где је дошао. П онда када дође, када се поклони, онда Амбасадор треба да буде поливен са неким лавором пуним гована. А онда амбасадор те стране државе треба да диже руке и да виче углас „Хвала, хвала“. То су стара правила демократије. Па онда пошто је прошао топлог зеца, Тај амбасадор да оде код кровног председника Александра Вучића, па да Му све скреше у брк. А да му се АВ поклони и да му каже „Ја Вол, Ја Вол“:

  3. Duca says:

    Bravo. Orbane Srbine, svilen gajtan ti spremaju iz Brisela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u