ОЗБИЉАН СУКОБ У ЕУ – МАЂАРСКА ОПТУЖИЛА НЕМАЧКУ: Шулцова изјава подсећа на Хитлеров ултиматум

OZBILJAN SUKOB U EU – MAĐARSKA OPTUŽILA NEMAČKU: Šulcova izjava podseća na Hitlerov ultimatum

15 decembra 2017

Šef kabineta mađarskog premijera Janoš Lazar kritikovao je izjavu lidera nemačkih socijaldemokrata Martina Šulca da će zemlje koje odbiju stvaranje „Sjedinjenih evropskih država” biti primorane da napuste EU i dodao da je Mađarska poslednji takav ultimatum dobila od bivšeg nemačkog kancelara Adolfa Hitlera.

On je rekao da Mađarska ne želi da se odrekne bilo kakvih nacionalnih ovlašćenja koja trenutno ima po pravilima EU.

Bivši potpredsednik Mađarske Laslo Surjan je izjavio da je Šulcova agresivnost neprihvatljiva i dodao da ga stav nemačkog političara podseća na Hitlera, prenosi AP.

Mađarska se u Drugom svetskom ratu borila na strani Nemačke, ali je Hitler izvršio invaziju na Mađarsku 1944. godine, kada su mađarske vlasti zatražile primirje sa savezničkim snagama.

KOMENTARI2 komentara

  1. rajko says:

    srbija mora u eu jer ce tada imati vise sanse da postane clanica "sjedinjenih evropskih drzava" koju zagovara nemacki socijaldemokrata. kao da vidim hitlera kako negde kroz resetke iz kanalizacije gleda sta se zbiva i zadovoljno trlja ruke jer mu se ostvaruje san - njemu coveku koji je bio na celu nacio0nalsocijalisticke nemacke radnicke partije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *