МАЂАРСКА ЖЕСТОКО НАПАЛА АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА: „Нисмо ми држава САД којом управљаш“

МАЂАРСКА ЖЕСТОКО НАПАЛА АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА: „Нисмо ми држава САД којом управљаш“

6 децембра 2023

AMЕРИЧКИ амбасадор у Будимпешти Дејвид Пресман понаша се као да је Мађарска држава у саставу САД, а он њен гувернер – изјавио је државни секретар Министарства спољних послова у Будимпешти Тамаш Менцер.

Овако је одреаговао на речи америчког дипломате на отварању 12. Фестивала јеврејског филма у Будимпешти када је Пресман осудио плакате на којима се критикује породица Сорош.Како је подсетио Менцер, Мађарска је „земља са државношћу нешто старијом од Америке“, док Џорџа Сороша и његовог сина Александра у самој Мађарској називају „талентованим Мађарима“.

„Али проблем је што они свој таленат користе у лоше сврхе: подржавају миграције и рат“, нагласио је мађарски државни секретар.

Будимпешта подржава мир и каже „не“ миграцији јер је то одлука мађарских бирача која се мора поштовати, рекао је Менцер.

У мају је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто рекао да Пресман жели да увуче Мађарску у сукоб у Украјини.

KOMENTARI2 коментара

  1. Velika Metla says:

    СВИ амбасадори сатанистичке америке су сатанисти и они се МОРАЈУ ПРОТЕРАТИ ИЗ СВКЕ ИОЛЕ НОРМАЛНЕ ДРЖАВЕ ! Сиктер багро сатанистичка америчка.

  2. Gagi says:

    Shvatili su narodi da vise nece biti nastampanih okupacionih dolara i da darodavci sada jedino mogu da otimaju od onoga sto je jos ostalo. Idu narodi prema stvarnoj egzistenciji i zivotu, imperijalna demagogija i lazna obecanja ih vise ne motivisu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u