МАЂАРСКА ЖЕСТОКО НАПАЛА АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА: „Нисмо ми држава САД којом управљаш“

MAĐARSKA ŽESTOKO NAPALA AMERIČKOG AMBASADORA: „Nismo mi država SAD kojom upravljaš“

6 decembra 2023

AMERIČKI ambasador u Budimpešti Dejvid Presman ponaša se kao da je Mađarska država u sastavu SAD, a on njen guverner – izjavio je državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova u Budimpešti Tamaš Mencer.

Ovako je odreagovao na reči američkog diplomate na otvaranju 12. Festivala jevrejskog filma u Budimpešti kada je Presman osudio plakate na kojima se kritikuje porodica Soroš.Kako je podsetio Mencer, Mađarska je „zemlja sa državnošću nešto starijom od Amerike“, dok Džordža Soroša i njegovog sina Aleksandra u samoj Mađarskoj nazivaju „talentovanim Mađarima“.

„Ali problem je što oni svoj talenat koriste u loše svrhe: podržavaju migracije i rat“, naglasio je mađarski državni sekretar.

Budimpešta podržava mir i kaže „ne“ migraciji jer je to odluka mađarskih birača koja se mora poštovati, rekao je Mencer.

U maju je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao da Presman želi da uvuče Mađarsku u sukob u Ukrajini.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    SVI ambasadori satanističke amerike su satanisti i oni se MORAJU PROTERATI IZ SVKE IOLE NORMALNE DRŽAVE ! Sikter bagro satanistička američka.

  2. Gagi says:

    Shvatili su narodi da vise nece biti nastampanih okupacionih dolara i da darodavci sada jedino mogu da otimaju od onoga sto je jos ostalo. Idu narodi prema stvarnoj egzistenciji i zivotu, imperijalna demagogija i lazna obecanja ih vise ne motivisu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *