МАЂАРСКИ БУМ – ОРБАН ОБЈАВИО РАТ БЕЛОЈ КУГИ: Ево како ће Мађарска да помаже породицама са најмање двоје деце

MAĐARSKI BUM – ORBAN OBJAVIO RAT BELOJ KUGI: Evo kako će Mađarska da pomaže porodicama sa najmanje dvoje dece

10 februara 2019

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je danas nove subvencije za sve žene koje se udaju pre 40. godine, kao i nove pogodnosti za novovenčane parove i porodice.

„Sve manje i manje dece se rađa u Evropi. Što se tiče Zapada, njihov odgovor je imigracija. Za svako dete koje nedostaje, trebalo bi da se nađe novo i tek onda će brojevi biti na mestu. Ali nama nisu potrebni brojevi. Nama su potrebna mađarska deca“, rekao je danas u svom obraćanju naciji Orban.On je najavio novi program u sedam tačaka koji će doneti nove pogodnosti za novovenčane parove i porodice. Nove mere će omogućiti porodicama koje imaju najmanje dvoje dece da dobiju subvencije za kupovinu kuće, kao i za kupovinu automobila.

Žene koje imaju najmanje četvoro dece imaće mogućnost da ne plaćaju lični porez na dohodak. Žene mlađe od 40 godina koje se udaju prvi put, imaće mogućnost da dobiju subvencije od deset miliona forinti (36.000 dolara), rekao je Orban.

Trećina tog duga se otpisuje kada žena rodi drugo dete, a nakon trećeg, dug se u potpunosti opisuje.

„To je odgovor za Mađare. Ne imigracija“, rekao je Orban.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

 1. Gardista says:

  Lepo covek finansira Madjare, ne Cigane, Srbe, Jevreje...investira u buducnost opstanka jedne drzave. Ko je nama kriv sto smo finansirali siptare da se nakote pa sad problem. Sledeci su cigani i to je to.

  • Andrej says:

   Gardista sve sto si nabrojao ne finansira drzava vec eu fondovi!

 2. Budi Bog s nama says:

  Ne, Orbi jeste genije, što mi nije pretsednik?, eh.. da jeste. Nije hteo da uvozi imigrante da ne dobije crno-sivu kugu, ovako svi zadovoljni. Ako treba malo će da se kloniraju i super.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *