МАЂАРСКИ ЕКСПЕРТИ: Руси пронашли слабу тачку турских „БАРЈАКТАРА“ и уништавају их у УКРАЈИНИ

MAĐARSKI EKSPERTI: Rusi pronašli slabu tačku turskih „BARJAKTARA“ i uništavaju ih u UKRAJINI

25 jula 2022

Efikasnost ukrajinskih vojnih bespilotnih letelica naglo je opala u poređenju sa onim što je bila na početku ruske specijalne operacije.Ukrajinsko „čudotvorno oružje“ Bairaktar ​​TB2 skoro se više ne pominje. Na to su skrenuli pažnju mađarski politički i vojni analitičari Mikloš Kevehazi i Zoltan Pataki.

Kako su primetili mađarski analitičari, u poslednjih nekoliko meseci ruske trupe koje koriste sisteme elektronskog ratovanja i PVO značajno su povećale svoju efikasnost. Zbog toga su ukrajinski militanti ozbiljno ograničili upotrebu bespilotnih letelica.

„Ako su na početku neprijateljstava jurišne bespilotne letelice Bairaktar ​​TB2 smatrane pravim „čudotvornim oružjem“ Oružanih snaga Ukrajine, sada se o njima gotovo ništa ne čuje… Ako se ukrajinski UAV danas pojavi na nebu, najverovatnije će biti brzo uništen od strane ruskih trupa. A gubitak dronova je prilično skup za Kijev“, napisali su analitičari.

Situaciju za Oružane snage Ukrajine otežava i činjenica da se njihove zalihe NATO naoružanja izuzetno brzo troše, naglasili su mađarski stručnjaci.

To ugrožava borbenu efikasnost ukrajinske vojske, jer Zapad, uz svu svoju želju, neće moći stalno da održava sadašnji nivo vojne podrške.

Nedavno su zapadne kompanije za oružje upozorile da će im trebati vremena da proizvedu nove serije oružja za Ukrajinu – u nekim slučajevima govorimo o jednoj do dve godine.

„Zapad neće moći da izdrži dugotrajnu ukrajinsku krizu“, sigurni su stručnjaci.

Štaviše, Mikloš Kevehazi i Zoltan Pataki su naglasili da napeta politička situacija u Zapadnoj Evropi smanjuje njenu sposobnost da pruži vojnu podršku Ukrajini. Na primer, posle situacije sa ostavkom italijanskog premijera, malo je verovatno da će Rim nastaviti da šalje novo oružje kijevskom režimu.

„Realnost je da sa vojnim budžetom NATO-a od 1,2 triliona dolara, bloku je sve teže da sprovodi klasične vojne aktivnosti na svojoj periferiji. Odbrambena industrija vojnog saveza opasno je atrofirala. U svom sadašnjem obliku, nije u stanju da proizvodi savremene borbene sisteme i municiju u velikim količinama“, napominju analitičari.

Prema mišljenju stručnjaka, čak i sa željom da se aktiviraju sve linije za proizvodnju oružja, uključujući i napuštene, Zapad to neće moći. Razlog je u tome što su zapadne zemlje više zauzete rešavanjem sopstvenih problema: energetske krize, porasta inflacije i pada životnog standarda.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    Oni mu pronašli slabnu tačku, a vi ni ime ne znate pravilno da napišete!

  2. mister x says:

    barjaktari neefikasni od pocetka1samo ove zapadne budale mogu vjerovati u one lazne video prologe!

  3. Milutin says:

    Vojna industrija Zapada je atrofirala zato što ona ne može u kratkom vremenu da eksponencijalno poveća svoje kapacitete. Nedostaje joj civilna industrija širokog spektra koju je Zapad u svojoj težnji za što većim profitom izmestio na Istok. Sva njihova "industrijska proizvodnja" nosi pečat Made by "Istok". A preko Rusije ona je ušla u sukob ne samo da tim Istokom već i sa većim delom čovečanstva. U trenutku kad je Zapad bio na vrhuncu svoje moći, kad je imao unipolarnu moć, trebao je da dobrom idejom okupi svet oko sebe. Ali on je arogantno, ucenama i zastrašivanjem hteo da ostatak sveta baci na kolena i uspostavi totalnu kontrolu nad svima da bi očuvao postojeće stanje umesto da uzdiže ostali, veći deo, čovečanstva. A za očuvanje svoga položaja Zapadu nisu bili potrebni prijatelji već neprijatelji. Srbija, koja se u najtežim vremenima suprotstavila Zapadu nije tretirana kao neprijatelj. Već mnogo gore. Kao pokazna vežba ostatku sveta. A "tradicionalni" neprijatelj je bila Rusija. A onda i Kina u ekonomskom uzletu. A u političkim maštarijama Zapada, dva savladava neprijatelja. Ali kad su videli ujedinjavanje celog sveta protiv njih, izgubili su kompas. Ne znaju više gde udaraju. Povlače poteze bez jasnog plana i stvarnog sagledavanja situacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *