МАЂАРСКИ ПРЕДЛОГ ЗАПАДУ да се Русији дају гаранције безбедности

МАЂАРСКИ ПРЕДЛОГ ЗАПАДУ да се Русији дају гаранције безбедности

3 септембра 2023

Шеф кабинета премијера Мађарске Гергели Гуљаш сматра да Запад треба Русији да понуди гаранције безбедности, а не Украјини чланство у НАТО. Он је поновио став владе да се ефикасни преговори Москве и Кијева могу одвијати само уз учешће Вашингтона.

„Западни свет, који подржава Украјину, треба да пружи гаранције безбедности Русији, али ни у ком случају Украјинцима чланство у НАТО“, рекао је Гуљаш студентима летњег универзитета у Вејту.Шеф канцеларије такође сматра да Русија не представља претњу за централну Европу, јер у протеклих годину и по дана „није постигла брзе и импресивне резултате” у Украјини. Истовремено, он сматра да Украјина више неће моћи да врати територије које су уступљене Русији.

Премијер Виктор Орбан позвао је почетком јуна да се спречи украјинска контраофанзива. Према његовом мишљењу, то је неопходно како би се избегао велики број жртава. Такође је више пута говорио да завршетак сукоба у Украјини зависи од Сједињених Држава. Украјинска страна је више пута критиковала Виктора Орбана због његових изјава.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u