MADLEN OLBRAJT: Bombardovanje Srbije je bila ispravna odluka

MADLEN OLBRAJT: Bombardovanje Srbije je bila ispravna odluka

30 septembra 2013

albright-7294eed1414d25ea1a99c5d0ff8b5d5257323d31-s6-c30-370635103Bivši američki državni sekretar Medlin Olbrajt izjavila je da su postupci SAD na okupiranim teritorijama, uključujući kampanju bombardovanja bez mandata UN, bili protivni međunarodnom pravu, ali i dalje ispravni, javili su američki mediji.

Razmatrajući paralele između krize na okupiranim teritorijama 1999. godine i trenutne krize u Siriji, Olbrajtova je za američki Nacionalni javni radio (NPR) istakla da postoji niz načina na koji bi SAD mogle da izvedu vojni udar na sirijski režim bez odobrenja Saveta bezbednosti svetske organizacije.

„Mislim da postoji niz različitih načina da se to uradi. Kad pitate da li je to legalno, iskreno, da se vratim na Kosovo, sistem je u neku ruku rekao da ono što smo tamo uradili nije bilo legalno, ali je bilo ispravno“, kazala je Olbrajtova.

„Uvek sam verovala da nam je bolje da uradimo nešto multilaterano, nego unilateralno. Ali, postoje drugi načini da se to shvati i izađe iz ćorsokaka Saveta bezbednosti UN“, dodala je ona.

KOMENTARI2 komentara

  1. nesreca says:

    Kurvo mislis li mreti majku ti jebem fasisticku.Kako si pravo radila neka ti se vrati djeci,unucadima i svim tvojim pokolenjima. SOTONO!!

  2. Stevan says:

    I naš Tito je pitao neke funkcionere u svojoj kamarili,zašto se uvek drže zakona ko pijan plota? Zašto se onda čudimo kada to čine oni koji su najmoćniji na svetu?Oni mogu da izmisle posedovanje tajnih oružja i obese čoveka na kraju.Mogu da proglase da je sve po zakonu zato što oni i kroje zakone po svojoj meri.Sila boga ne moli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *