МАДУРО НАЈАВИО – АМЕРИКА БЕСНА: „Идем у Москву да се састанем са Путином!“

MADURO NAJAVIO – AMERIKA BESNA: „Idem u Moskvu da se sastanem sa Putinom!“

24 septembra 2019

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da će za nekoliko sati poleteti u Rusiju kako bi se susreo sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

– Večeras ću otputovati u Rusiju u zvaničnu posetu kako bih se susreo sa našim prijateljem, ruskim predsednikom Vladimirom Putinom – izjavio je Maduro u govoru koji je objavljen na njegovom Tviter nalogu, prenose mediji.Prema njegovim rečima, tokom posete će se takođe sastati sa ruskim biznismenima.

– Razmotrićemo dinamiku razvoja naših bilateralnih odnosa i mogućnosti da im damo dodatni impuls – dodao je on.

Ranije je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio da će se poseta predsednika Venecuele Nikolasa Madura Rusiji održati u najskorije vreme, a da će tačan datum biti objavljen naknadno.

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik Parlamenta Venecuele Huan Gvaido se 23. januara proglasio za privremenog šefa države. Sjedinjene Američke Države i niz drugih zemalja su priznale Gvaida i zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kog ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije.

Maduro je Gvaida nazvao „marionetom Sjedinjenih Američkih Država“.

Lidera Venecuele Nikolasa Madura kao legitimnog predsednika podržavaju Rusija, Kina, Turska i niz drugih zemalja.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *