МАДУРО НЕ ПРИХВАТА УЛТИМАТУМ И КАЖЕ: Америка припрема пуч!

MADURO NE PRIHVATA ULTIMATUM I KAŽE: Amerika priprema puč!

4 februara 2019

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro ostaje nepokolebljiv pred pritiscima Evropske Unije i optužuje SAD da pripremaju puč u njegovoj zemlji.

Maduro je povodom zahteva nekih evropskih zemalja da prepusti vlast lideru opozicije Huanu Gvaidu u intervjuu za španski TV kanal La Seksta, koje je emitovan u nedelju uveče, izjavio da „ne prihvata ultimatume ni od koga“, javlja AP.Šest evropskih zemalja među kojima su Španija, Francuska, Švedska, Velika Britanija, Danska i Austrija priznale su opozicionog lidera Huana Gvaida za privremenog predsednika Venecuele i pozvale ga da raspiše nove predsedničke izbore.

Trampova administracija je takođe podržala Gvaida kada se proglasio za privremenog predsednika 23. januara.

Maduro kaže da je „vojna intervencija opcija koja je na Trampovom stolu“, prenosi američka agencija AP.

On optužuje SAD da „žele da se vrate u 20. vek, vreme vojnih prevrata, potčinjenih marionetskih vlada i pljačkanja resursa.“

Vašington je nedavno uveo sankcije Venecueli na izvoz nafte u pokušaju da Madura ostavi bez glavnog izvora prihoda i oslabi njegov položaj.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miraš says:

    Zlobci su pokrenuli opaku i dekadentnu igru. U mnogim zemljama ovog sveta mogu da pronađu nekog gologuzana i da ga mimo volje naroda i sa ulice postave direktno za predsednika. Koliko oni "venecuela" mogu da naprave po celom svetu? Ovo isto sutra može da se desi i u ovim zemljama što sad podržavaju Huana Guaida - u Kanadi, Kolumbiji, Čileu, Brazilu, Argentini, Peruu, u Španiji, Austriji, Češkoj, Nemačkoj....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *