МАДУРО ОТКРИО ИЗДАЈНИКА: Ево ко је покушао поред Гваида да га свргне с власти

MADURO OTKRIO IZDAJNIKA: Evo ko je pokušao pored Gvaida da ga svrgne s vlasti

11 maja 2019

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro nazvao je bivšeg šefa obaveštajne službe zemlje Kristofera Figuera „izdajnikom“, rekavši da je pomogao u planiranju pokušaja državnog udara koji se dogodio 30. aprila.

U govoru na državnoj televiziji, Maduro je rekao da ima puno poverenje u ministra odbrane Vladimira Padrina i šefa Vrhovnog suda Majkla Morena, za koje su američki zvaničnici rekli da su razgovarali s opozicijom o planovima da se svrgne Maduro, navodi se u izveštaju Rojtersa.

Prošle nedelje, Gvaido je ponovo pokušao da smeni Madura, organizujući demonstracije ispred vojne baze La Karlote u Karakasu. Gvaido je pozvao građane Venecuele i vojsku da izađu na ulice kako bi okončali operaciju svrgavanja legitimnog predsednika Venecuele.

Maduro je odgovorio da su komandanti svih regiona i zona integralne odbrane potvrdili svoju punu lojalnost vlastima zemlje. Slično tome, ministar odbrane Venecuele Vladimir Padrino izjavio je da oružane snage Venecuele ostaju lojalne Maduru i ustavu zemlje.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Budi Bog s nama says:

    Teško si ga izdajnicima. Mali Kim Džong to odma strelja bato i svu bližu i dalju familiju šalje u logor smrti pa ti vidi koga će da izdaš. Onda podiže nuklearnu silu pa da vidimo taj zapad da li će opet da im prismrti.

  2. Za Srbiju says:

    Vrbovani obaveštajci. Zvuči nam poznato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *